Amenajarea casei

#lucruri casa #lucruri vechi #vanzare lucruri casa

Cum sa-ti vinzi lucrurile nefolositoare printre vecini

Moda vanzarii lucrurilor care nu-ti mai folosesc in casa, de la haine la piese de mobilier , este foarte veche in alte tari si reprezinta un obicei cat se poate de sanatos, avand in vedere ca te alegi cu sume frumoase de bani de pe urma unor lucruri pe care, altfel, le aruncai. Iata cum sa organizezi o astfel de vanzare cu ajutorul vecinilor tai.

1 Implica-ti vecinii sau prietenii in organizare

In loc sa iti vinzi dar tu lucrurile personale, discuta cu cativa vecini sau prieteni si convinge-i sa participe si ei la operatiune. Acest tip de vanzare se poate organiza in garajul unuia dintre voi, in curte sau in fata casei.

Daca se strang mai multe lucruri, poti prelungi zona de vanzare si in fata casei vecinilor.

2 Organizeaza zona de vanzare ca un comerciant adevarat

Daca garajul este prea intunecos sau neincapator, poti muta toate obiectele in afara. Intinde paturi sau folii de plastic pe jos si expune pe ele toate obiectele pe care vrei sa le vinzi. Ai grija sa eviti zilele ploioase, friguroase sau cu vant puternic .

3 Fa rost de cutii, mese, cosuri si recipiente pentru toate obiectele de vanzare

Daca vrei sa vinzi un set intreg de farfurii, aseaza-le frumos pe masa, nu le pune la un loc cu alte obiecte. Daca ai carti sau vederi de vanzare, aseaza-le intr-un cos unde pot fi usor rasfoite.

Ideal ar fi sa faci rost de destule accesorii pentru a-ti aranja "marfa" cat mai aerisit si vizibil.

4 Stabileste durata vanzarii

O vanzare de acest gen poate dura cateva ore, o zi intreaga sau un weekend , in functie de numarul obiectelor de vanzare si al entuziasmului vizitatorilor. De obicei, vanzarea incepe cu cateva ore si se prelungeste si pe a doua zi, daca se strang mai multi doritori.

Weekendul reprezinta cea mai buna perioada pentru a organiza o astfel de vanzare, deoarece lumea are mai mult timp liber.

5 Cum sa stabilesti preturile

Scopul vanzarii este sa scapi de lucruri care nu-ti mai folosesc, deci pune preturi mici ca sa vinzi repede si sa te poti folosi de bani. Organizeaza grupuri de obiecte la acelasi pret, punand etichete pe cutii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea