Amenajarea casei

#anul nou #petrecere #pregatiri #petrecere anul nou

Cum sa-ti pregatesti casa pentru petrecerea de Anul Nou

Casa este locul in care toate lucrurile pozitive se intampla. Ea este un simbol pentru familie, pentru pace si alte aspecte importante din viata. Asadar, atunci cand vine Anul Nou este bine sa ai grija de casa ta si sa o aranjezi pentru un nou start. Iata cateva aspecte de care sa tii cont si cum anume sa te pregatesti inainte de Revelion:

 

Arunca tot ce nu mai este necesar

In casa se strang o gramada de obiecte care nu mai sunt necesare, ca de exemplu reviste vechi, hartii, mancare invechita, haine pe care nu le mai utilizezi. Asadar, arunca tot ceea ce este stricat sau nu iti este folositor.

 

Curata podelele

Atunci cand ai podelele murdare, inseamna ca tii cu tine energia veche a anului ce tocmai trece. De aceea este bine sa cureti cu atentie pentru a avea o noua energie in casa.

 

Spala rufele murdare

Inainte de Anul Nou este important sa cureti toate rufele care nu sunt ingrijite si sa le calci, sa le impaturesti, sa le dai atentia cuvenita. Astfel ca vei incepe un an cu totul aranjat si cu exact hainele pe care le doresti.

 

Curata baia

Baia este una dintre cele mai importante zone ale casei si are nevoie de atentia ta, mai ales ca acolo se strang o gramada de mizerii si bacterii. Ele nu au ce cauta in Noul An alaturi de tine, asadar, trebuie sa le elimini, facand curatenie si dezinfectand.

 

Goleste cosul de gunoi

Nu este bine sa vii in anul ce urmeaza cu gunoi. Astfel ca este preferabil sa golesti orice gunoi din casa, chiar si acele mici cosuri cu hartii din birou sau alte parti ale casei in care stai.

 

Curata frigiderul

In frigider se strange o gramada de mancare ce trebuie aruncata si mizerie, urme de grasime sau alte mici resturi care miros urat, sunt neigienice si care nu au de ce sa ramana asa cand vine un alt an. De aceea poti sa iti dedici o parte din zi curatand cu atentie frigiderul si pastrand doar mancarea proaspata acolo.

 

Ordoneaza deranjul vizual

Pe orice raft din baie sau living, in bucatarie sau oriunde altundeva, se strang mici obiecte care stau in dezordine. Este bine ca ele sa fie aranjate frumos si ceea ce nu apartine acelui loc, sa fie indepartat, pentru a avea o imagine curata si placuta vizual.

 

Schimba cearceafurile si prosoapele

Atunci cand schimbi prosoapele si lenjeria de pat, totul are un alt miros, este mai curat si mai proaspat. Daca toate sunt spalate cu detergent care miroase frumos sau puse in balsam, atunci intreaga camera capata un nou miros si o alta energie.

 

Poti sa indepartezi decoratiunile de Craciun

Desi nu multa lume alege acest lucru, poti sa scoti toate decoratiunile de Craciun si sa decorezi casa special pentru Revelion, cu accente aurii sau cu vasc deasupra capului. De asemenea poti pune lumanari, vase frumoase pe masa sau ornamente deosebite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului