Amenajarea casei

# casa in stil frantuzesc # design casa #amenajare casa #design interior

Cum sa-ti amenajezi casa in stil frantuzesc

Stilul frantuzesc este caracterizat de o sensibilitate si de un farmec aparte, iar o casa amenajata in acest decor poate deveni cu usurinta o adevarata locuinta. Stilul frantuzesc de amenajare este inspirat din mediul rural francez si combina, de regula, sculpturile ornamentale, mulajele si fierul forjat decorativ cu texturi simple si mobilier robust. Iar toate acestea iti pot transforma casa intr-un spatiu chic si primitor.

Daca si tu iti doresti un astfel de decor, afla cum sa iti amenajezi casa in stil frantuzesc.

Alege elemente vintage

Atata timp cat anumite piese de mobilier sau de decor nu sunt stricate pe deplin sau li se poate da un alt scop, de ce sa le arunci? Reconditionarea obiectelor sau cumparaturile facute in magazinele vintage sunt parte a stilului frantuzesc de amenajare si nu numai.

La targurile sau magazinele cu obiecte vintage poti gasi o gama larga de piese pentru amenajarea propriei case – de la noptiere, mese de bucatarie, scaune, dulapioare sau diverse obiecte de decor.

Cu toate ca stilul vintage este usor de introdus intr-o amenajare frantuzeasca, trebuie sa ai in vedere sa nu incarci o incapere doar cu astfel de elemente. Foloseste obiecte moderne sau minimaliste pentru un contrast usor echilibrat. Spre exemplu, opteaza pentru o masa masiva vintage pentru living, la care sa adaugi scaune sau canapele usor elegante cu tapiterie in nuante neutre. Alege o piesa de iluminat moderna si pune accentul pe culoare pentru o amenajare deosebita si totodata primitoare.

Opteaza pentru eleganta

Desi inspirat din mediul rural, stilul frantuzesc de amenajare nu presupune o departare totala de eleganta a decorului, ci mai mult o usoara reinterpretare a acesteia. Nu trebuie sa plusezi pentru eleganta totala a unei incaperi si, chiar daca nu este adeptul stilului elegant, adaugarea catorva elemente de rezistenta va fi o alegere potrivita.

Pentru a exemplifica o astfel de amenajare, va fi luat drept reper holul de la intrare. Alege pentru acesta culori neutre, precum alb, negru sau gri pentru a fi usor sa adaugi elementele elegante, fara a forma un decor obositor. O masuta vintage, un candelabru de epoca si o oglinda cu margini aurii vor deveni adevarate bijuterii ale amenajarii si vor capata atentia oricui va intra pe usa. Pastreaza restul decorului cat mai curat pentru un aspect primitor.

Pune accentul pe camere inalte

In cazul in care acum urmeaza sa iti construiesti casa si stii deja ca iti doresti sa o amenajezi in stil frantuzesc, ai putea acorda atentie la anumite detalii inca din faza de constructie.

Spre exemplu, o astfel de casa este in mod obisnuit caracterizata prin tavane inalte, cu grinzi mari din lemn, usi si fereste cu jaluzele si multa piatra – podeaua sau chiar si o parte a peretilor sau mobilierului pot fi alcatuite din piatra. In acest mod, prin imbinarea celor doua elemente, lemn si piatra, locuinta ta va avea acel farmec natural.

Iar daca stai la bloc sau ai casa deja construita, poti incerca sa inalti cat mai mult vizual incaperile prin diferite artificii stilistice, precum amplasarea strategica a unor oglinzi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare