Amenajarea casei

#amenajarea camerei #culori locuinta #amenajarea casei

Cum sa-ti amenajezi casa! Culori care-ti vor da pofta de viata!

Culorile ne influenteaza starea de spirit, de aceea este bine ca de fiecare data sa alegem inspirat atunci cand ne pregatim de amenajarea casei. Afla care sunt culorile care iti vor da pofta de viata si unde ar fi recomandat sa le folosesti.

Bucataria si dining

Albul este o alegere buna pentru bucatarii si locul de luat masa, dar indrazneste sa adaugi si o pata de culoare in aceasta zona din casa, pentru ca a aduce mai multa prospetime. Astfel, poti folosi nuante de galben sau rosul, care vor creste apetitul dar si pofta de viata atunci cand stai la masa alaturi de familie sau de oaspeti. In cazul in care vrei ca si imaginatia si creativitatea sa iti fie stimulate in timp ce gatesti, o idee buna este sa folosesti albastrul in bucatarie.

Living

Alege culorile din camera de zi in functie de activitatile principale pe care ai de gand sa le faci aici. Atunci cand camera de zi este locul preferat in care iti inviti prietenii sau unde te aduni cu ai tai pentru a sta la povesti, atunci foloseste pentru aceasta incapare, tonuri calde precum rosul, galben sau portocaliu. In cazul in care camera de zi este locul tau de relaxare, pentru a citi sau a urmari serialele preferate de la TV, tonurile pamantii precum maron, bej sau gri vor aduce confort, caldura si siguranta.

Biroul

Biroul este locul din casa in care iti cauti inspiratia si unde iti doresti sa fii cat mai productiv, iar in acest scop cateva culori iti pot fi de ajutor si te vor motiva. Folosete asadar culori puternice si revigorante. Rosul iti va stimula emotiile, in timp ce albastrul marin inspira profesionalism. Pentru cat mai multa energie foloseste galbenul, iar daca munca ta presupune sa citesti foarte mult, atunci verdele este o alegere grozava.

Dormitorul

Pentru ca dormitorul sa fie un spatiu care imbina relaxarea, cu odihna si romantismul, alege o schema de culori care contine pasteluri si tonuri saturate. Orienteaza-te pentru dormitor la roz prafuit, albastru deschis sau verde, crem ori lila. Te mai poti gandi insa si la culori inchise sau la cele luminoase. Mobila alba va crea echilibrul perfect atunci cand peretii sunt vopsiti in negru sau albastru marin, in timp ce pernele decorative si covoarele in culori vibrante pot aduce mai multa energie si vitalitate in dormitor.

Camera copilului

Cu toate ca multi parinti aleg pentru camera copilului cele doua culori specifice, roz, respectiv albastru, exista si alternative pentru a face aceasta incapere sa arate frumos. Foloseste culori pastelate sau albul, pentru ca mai apoi jucariile in culori puternice sa completeze cu succes decorul.

Baia

Baia este o incapere care ar trebui sa fie intotdeauna un loc pentru relaxare, dar care inspira in acelasi timp si multa energie si prospetime. Verdele deschis poate crea o atmosfera primitoare in aceasta incapere si transforma baia intr-un adevarat refugiu. Alege pentru baie nuante deschise care vor face spatiul mai luminos.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea