Amenajarea casei

#curatenie casa #casa #sfaturi curatenie casa # temperaturi inalte

Cum sa te folosesti de temperaturile inalte la curatenia casei

Iti doresti sa renunti la produsele de curatat din comert? Daca da, afla ca igienizarea unui numar ridicat de obiecte si suprafete din casa se poate face si fara a recurge la substantele daunatoare mediului inconjurator din magazine. Temperaturile ridicate sunt si ele aliatii tai. Cum poti face curatenie folosindu-te de temperaturile inalte, descopera in continuare!

1. Fierbe apa pentru a scapa de murdaria din cuptorul cu microunde

Curatarea interiorului unui cuptor cu microunde poate fi anevoioasa, in special atunci cand te confrunti cu pete intarite de mancare. Din fericire, insa, exista cel putin o metoda eco prin care poti scapa de murdaria nedorita fara a fi nevoie sa depui foarte mult efort.

Nu trebuie decat sa umpli un vas termorezistent cu circa 250 ml de apa in care sa adaugi 4 linguri de suc de lamaie, dupa care sa il pui in cuptorul cu microunde si sa lasi apa sa fiarba pret de 5 minute. In tot acest timp, apa din vas se va evapora si va inmuia mancarea intarita din interior. La final, iti va fi foarte usor sa indepartezi petele din cuptorul cu microunde, fara a mai apela la produse de curatat din comert (datorita actiunii degresante a sucului de lamaie).

2. Sterilizeaza buretii de bucatarie in cuptorul cu microunde

Specialistii de la Universitatea din Florida au descoperit ca buretii folositi in bucatarie pot fi sterilizati cu succes daca sunt bagati in cuptorul cu microunde, la temperaturi inalte, timp de 2 minute. Pentru a nu avea partea de surprize neplacute, asigura-te ca buretele nu contine metal si ca este bine imbibat cu apa. Totodata, foloseste o ustensila sau o manusa pentru a scoate buretele fierbinte, proaspat sterilizat, din cuptorul cu microunde.

3. Fierbe apa pentru a indeparta reziduurile de calcar

Apa dura iti poate da adevarate batai de cap la curatenia casei. Acest tip de apa, bogat in minerale, formeaza depuneri de calcar pe toate suprafetele cu care intra in contact in mod repetat (chiuveta, oale etc.), petele fiind apoi dificil de indepartat.

Din fericire, poti recurge la o solutie eco de curatare a vaselor din bucatarie, care va indeparta eficient urmele de calcar. Adauga, asadar, parti egale de apa si otet in vasul cu probleme si pune-l, apoi, la fiert. Lasa solutia sa se raceasca si sa actioneze in interior peste noapte, dupa care clateste vasul cu apa curata din abundenta. In acest moment, ar trebui sa constati ca recipientul straluceste de curatenie!

4. Curata argintaria cu apa fiarta si bicarbonat de sodiu

Daca, la ocazii speciale, iti place sa folosesti tacamuri din argint, este important sa stii cum sa le ingrijesti si sa le cureti, la nevoie. Pentru a evita sa utilizezi produse de curatat din comert, adesea inutile, iti propunem sa incerci o solutie care implica apa fiarta si bicarbonat de sodiu.

Acopera partea interioara a unui vas din aluminiu sau a unei tigai smaltuite cu folie de aluminiu, pune tacamurile din argint in interior si adauga suficienta apa, cat sa le acopere. Adauga 1 lingurita de sare, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si lasa solutia sa fiarba timp de 3 minute. Scoate, cu o ustensila, fiecare tacam din apa fierbinte si sterge-l cu atentie, dupa care spala-l cu detergent de vase si clateste-l temeinic.

Foto: dri-pak.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea