Amenajarea casei

# design casa #reamenajare casa #casa

Cum sa reamenajezi casa bunicii

De casa bunicilor te leaga o multime de amintiri frumoase. Acolo ti-ai petrecut vacantele, acolo ti-ai facut primii prieteni si ai descoperit farmecul vietii la tara. Anii au trecut si este nevoie ca aceasta sa fie modernizata? Iata ce trebuie sa faci.

Asigura-ti confortul necesar

Casele de la tara sunt, in general, destul de mici. O demolare si ridicarea unei locuinte noi ti-ar afecta cu siguranta bugetul, asa ca mai bine ai incerca sa o reamenajezi pe cea batraneasca. Inainte de a incepe renovarea propriu-zisa, ocupa-te de instalatiile sanitare si de sistemul de utilitati. Daca esti intr-o zona fara conducta de gaze, poti instala un boiler electric, care sa-ti asigure apa calda menajera.

Acorda o atentie sporita si acoperisului casei. Repara-l, atunci cand este cazul. Ocupa-te si de izolatie si de eventualele reparatii ale peretilor exteriori. Confortul termic este important, mai ales in casele de la tara.

Mentine atmosfera calduroasa

Pentru a-ti aduce aminte de copilarie, casa de la tara ar trebui sa imbine stilul rustic cu cel modern. Prin urmare, vei avea destule de facut in interiorul locuintei. Poti opta pentru culori deschise si calde ale peretilor, iar podeaua s-o inlocuiesti cu parchet laminat, accesibil ca pret.

Aerul traditional il vei obtine daca vei introduce un perete acoperit cu piatra, un semineu sau o soba de teracota, grinzi de lemn, dar si cat mai multe articole textile cu motive traditionale. La capitolul mobilier, il poti reconditiona pe cel vechi, fara a investi sume foarte mari. In cazul in care este prea deteriorat, opteaza pentru elemente cat mai simple sau vintage, care sa se incadreze in decor. Nu uita nici de perdelutele scurte si florile de la geamuri.

Bucataria este un alt loc extrem de important. Incearca pe cat posibil sa o amenajezi tot in stil rustic. Cel mai probabil vei renunta la vatra, dar asta nu inseamna ca nu poti readuce la viata retetele bunicii.

Ocupa-te si de amenajarea curtii

Adu-ti aminte ca bunica nu avea gazon si nici sezlonguri sau piscina in curte. Opteaza pentru iarba clasica, care este mult mai usor de intretinut. Florile sunt si ele importante, dar trebuie sa ai, de asemenea, in vedere faptul ca nu e nevoie de nimic exotic. Mergi pe lalele, trandafiri, muscate si alte plante care se pot adapta la clima din zona respectiva. Amenajarea curtii iti va ocupa destul de mult timp. Un foisor in care sa iei masa impreuna cu familia ar fi, de asemenea, o idee excelenta.

Iti poti face si o gradina de zarzavaturi si sa ai parte din nou de gusturile copilariei. Nu va fi nevoie sa recurgi la ingrasaminte. Pamantul de la tara este cel mai bun. Daca ai si o livada sau o vita de vie, satisfactiile vor fi si mai mari. In plus, vei avea activitate pe aproape intreg parcursul anului.

Daca vei urma sfaturile din articol, vei readuce la viata casa bunicii si te vei bucura din nou de amintirile frumoase din copilarie.

Sursa foto: unsplash.com/Sergiu Valenas

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea