Amenajarea casei

#apartament #lectura #spatiu de lectura

Cum sa organizezi o zona de lectura in apartament

Fiecare are nevoie de coltul lui in care se poate retrage sa citeasca o carte sau sa acorde putin timp pasiunilor, insa, in febra amenajarilor, uneori, nu ne dam seama ca am omis sa amenajam acest loc. Daca detii un spatiu liber si ai nevoie de o zona de lectura sau de relaxare, iata sfaturile noastre care te vor ajuta in amenajare.

1 Daca incerci sa creezi un mic spatiu de lectura in casa, e nevoie sa rearanjezi mobila astfel incat sa eliberezi un loc pentru un fotoliu mai mare si cateva rafturi pentru carti. Fa in asa fel incat noul loc de studiu sa beneficieze de lumina naturala.
2 Pentru o casa cu o schema conventioala de amenajare, este o adevarata provocare sa obtii acest spatiu, insa nu te limita doar la living . Holul sau bucataria pot fi la fel de ofertante.
3 Dormitorul matrimonial poate fi si el transformat partial in zona de citit. In plus, exista avantajul ca esti aproape de pat si poti citi in voie seara, fara sa fie nevoie sa traversezi toata casa daca ti se face somn.
4 Zona de lectura poate fi despartita de restul camerei cu un panou de rigips sau cu un dulap cu rafturi care pot fi folosite pe ambele laturi.
5 Paravanul mai poate fi o alternativa de delimitare a spatiului de lectura.
6 Realizeaza-ti niste rafturi ingropate in perete cu ajutorul unor placi de rigips si vei economisi spatiu.
7 Deasupra caloriferelor, poti construi o etajera de lemn pe care sa pui cartile si cele necesare lecturii. In plus, vei transforma minunat o zona nefolosita si vei acoperi calorifrele uneori prea vechi sau demodate.
8 In spatele televizorului exista mai mereu un spatiu liber de care ai putea profita pentru a obtine zona de lectura. Astfel, imaginile de la televizor nu te vor deranja din citit si nici nu vei sta in calea celor care vor sa vizioneze un film in acelasi timp.
9 Daca ai un balcon, profita de el pentru a-ti amenaja acolo zona de lectura. Beneficiezi de aer curat, lumina naturala, dar si adapost pe timp de ploaie sau soare arzator.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare