Amenajarea casei

#curatenie casa #dezordine casa #spatii de depozitare #organizare casa

Cum sa iti organizezi casa in timpul iernii

Profita de zilele reci si intunecate de iarna pentru a face ordine in casa si pentru a organiza toate incaperile. Iarna este sezonul ideal pentru curatenia general in locuinta si pentru a pune in ordine toate cutiile si sertarele mobilierului tau.

 

Fa un calendar al curateniei pentru intreg anul


Fa un calendar lunar pe care sa il asezi intr-un loc vizibil. Noteaza in acest calendar datele la care iti programezi curatenia generala sau organizarea diverselor locuri din locuinta ta.

In acest calendar iti poti nota si lucrurile care s-au stricat si au nevoie de reparati, produsele de curatenie pe care trebuie sa le cumperi si orice iti va fi util pentru a te organiza.
 

Fa curatenie in dulapurile cu haine


Iarna este momentul ideal pentru organizeaza dulapurilor cu haine. Scoate toate hainele si sorteaza-le in functie de anotimp, materiale si culori. Hainele care nu iti mai plac, s-au deteriorat sau iti sunt mici le poti dona. In acest fel vei face loc in dulap si vei face si o fapta buna .

Dupa ce organizezi dulapurile, incearca sa le mentii curate si sa eviti dezordinea. Printre rafturi poti insera si diverse plicutele parfumate speciale pentru haine.
 

Fa curat in dulapiorul cu medicamente


Arunca la gunoi medicamentele si produsele cosmetice expirate si sterge apoi bine rafturile cu o carpa umeda si cuarata. Sterge apoi toate sticlutele si dozele de medicamente si aseaza-le in dulap in functie de cat de des le folosesti.

Pentru acest dulapior poti achizitiona si diverse cutii in care sa depozitezi anumite produse, pentru a le delimita de alte medicamente sau cosmetice.
 

Fa ordine in dulapurile de pe hol


In sezonul rece te poti ocupa mult mai bine de rafturile si dulapurile de pe hol. Fie ca aici depozitezi haine, alimente sau ale obiecte casnice, este indicat ca macar o data pe an sa faci o curatenie generala .

Arunca lucrurile care nu iti mai folosesc sau au expirat, sorteaza hainele si incaltamintea, sterge de praf si odorizeaza. Fa curat si la sectiunea de umbrele, incaltaminte , genti de calatorie sau obiecte sportive care se pot gasi in aceste dulapuri.
 

Organizeaza dulapul cu incaltaminte


Tot in aceasta perioada poti face curat si in dulapul cu pantofi. Sterge bine toate perechile de incaltaminte si aseaza-le in ordinea folosirii. In acest dulapior poti pune si un dezodorizant . Tot aici poti depozita periile de curatat si cremele pentru pantofi.
 

Acorda mai multa atentie raftului cu condimente


Bucataria este unul dintre cele mai populare incaperi ale locuintei, locul in care familia se strange pentru masa, dar si pentru discutii. Bucataria poate fi insa si un loc care favorizeaza dezvoltarea de microbi si bacterii.

Ai grija sa faci curat in toate dulapurile si sa delimitezi bine toate alimentele pe care le folosesti. O mare grija trebuie sa o acorzi raftului cu condimente si sa le inlaturi pe cele care au expirat.
 

Organizeaza sertarele din bucatarie


O atentie sporita trebuie sa o acorzi si modului in care iti organizezi sertarele din bucatarie. Obiectele de care ai nevoie in permanenta trebuie depozitate in sertare la indemana, curate si aerisite.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea