Amenajarea casei

# cum iti organizezi biroul #organizare birou #birou

Cum sa iti organizezi biroul de acasa

In cazul in care te regasesti printre persoanele care lucreaza de acasa, e important sa stii ca modul in care iti organizezi biroul va avea un mare impact asupra productivitatii si creativitatii tale.

 

Pentru a crea o atmosfera in care sa fii eficient si creativ in activitatea pe care o desfasori, biroul de acasa ar trebui sa fie un loc confortabil si motivant, care sa se adapteze nevoilor tale zilnice.

Daca spatiul iti permite, poti folosi o camera de rezerva pentru a amplasa  biroul in ea , dar in cazul in care nu detii aceasta camera, poti folosi o parte din living pentru a-ti crea un spatiu de birou.

Nu e nevoie sa renovezi sau sa faci schimbari mari in privinta mobilierului,  trebuie doar sa reusesti sa creezi un echilibru intre functionalitatea ambelor zone din living: zona de relaxare a livingului si zona cu birou.

In primul rand, e important sa delimitezi spatiul pentru birou, iti poti gasi un colt al camerei in care sa instalezi biroul, avand grija sa nu existe in jur nimic sa te incomodeze.

E bine sa te organizezi in functie de lucrurile de care ai nevoie pentru a-ti desfasura activitatea, iar spatiul ales sa nu fie prea circulat, astfel incat sa  nu iti fie distrasa atentia si sa te bucuri de liniste si intimitate.

Un alt aspect important ar fi legat de iluminarea zonei. Pentru a lucra la birou ai nevoie de cat mai multa lumina naturala, asadar, e recomandat sa plasezi biroul langa o fereastra, iar daca acest lucru nu este posibil, va trebui sa suplimentezi cu lumina artificiala, astfel incat sa dispui de suficienta lumina la birou.

Functionalitatea biroului este un alt aspect important, nu ai nevoie de prea multe piese de mobilier pentru a te desfasura in voie la noul birou de acasa, e suficient sa ai un scaun, un birou sau o masa de lucru si cateva spatii de depozitare, in cazul in care sunt necesare.

O regula buna, pentru a mentine un echilibru estetic in living ar fi sa potrivesti mobilierul de birou cu cel existent in living.

De aceasta data  tu detii intreg controlul in amenajarea spatiului de birou si poti asorta cu usurinta mobilierul de birou cu mobila living si cu canapeua din living.  E recomandat sa pastrezi un stil unitar in camera de zi, astfel incat sa existe armonie si echilibru intre toate piesele de mobilier.

Daca ai nevoie de spatii de depozitare si nu dispui de suficient spatiu pentru a adauga si alte piese de mobilier in living, cel mai bine este sa te folosesti de ceea ce ai deja. Iti poti contura mai multe moduri de reorganizare a mobilierului existent iar pentru depozitarea diverselor obiecte poti folosi chiar mobila de living.

Amplaseza piesele de mobilier cel mai des folosite in apropierea scaunului de birou, astfel incat sa iti fie usor de fiecare data cand folosesti diverse obiecte si asigura-te ca ai suficient spatiu de trecere si de miscare in jurul tau.

Ergonomia este un alt criteriu important pe care va trebui sa il ai in vedere atunci cand iti organizezi biroul acasa.

Pentru a te bucura de tot confortul la noul birou e important sa acorzi atentie scaunului pe care iti vei petrece marea parte a timpului atunci cand muncesti. Este confirmat faptul ca un scaun adaptat nevoilor tale creste productivitatea la locul de munca si te fereste de problemele de sanatate care apar din cauza sederii indelungate pe scaune nepotrivite.

Asadar, iti recomandam sa alegi cu atentie scaunul si sa optezi pentru un model de scaune birou ergonomice,  care sa iti asigure o postura corecta pe toata perioada lucrului.

Un scaun de birou de calitate va avea grija sa te fereasca de durerile de spate, chiar daca vei lucra ore in sir la birou.

De asemenea, este adaptat nevoilor tale, avand sistem de reglare inaltime, putand ajusta pozitia spatarului, tetiera sau cotiera.

Materilalul din care este confectionat scaunul de birou, este un alt aspect pe care sa il iei in calcul daca vrei ca scaunul sa aiba o durata cat mai lunga de utilizare, sa fie usor de intretinut si confortabil in oricare luna a anului, chiar si in perioada calduroasa a verii.

De asemenea, verifica si rotile scaunului, sa fie dintr-un material rezistent, astfel incat sa nu cedeze de la primele utilizari, dar si sa ofere stabilitate scaunului.

Nu doar scaunele de birou vor ajuta la crearea unei atmosfere perfecte pentru munca de acasa, ci va trebui sa ai in vedere biroul si inaltimea monitorului. Este necesar ca biroul sa fie la inaltimea potrivita, astfel incat sa te pozitionezi corect pe scaun, iar bratele fie plasate corespunzator, nici ridicate si nici prea jos.

La, fel monitorul trebui reglat la o inaltime corespunzatoare, sa fie la nivelul ochilor sau chiar putin mai jos, pentru a nu iti obosi ochii privind ecranul.

Desi este nevoie de putina creativitate pentru a-ti organiza biroul acasa, cu siguranta vei face cele mai bune alegeri pentru a obtine un spatiu de lucru personalizat si confortabil.

Poti vedea in aceasta situatie o oportunitate de a te bucura de intimitatea si linistea caminului, dar si o modalitate de  reorganizarea a spatiului de locuit, astfel incat sa fie cat mai confortabil, dar si functional.

Un spatiu organizat este mereu un spatiu cu energie pozitiva, iar in aceste conditii vei da dovada de productivitate la job, fara prea multe eforturi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea