Amenajarea casei

#cumparaturi #magazin #accesorii #functii #electrocasnice

Cum sa iti cumperi electrocasnicele

Ai in plan sa cumperi un frigider sau un cuptor cu microunde ? Daca ai stabilit ce te-a nemultumit la cel vechi, atunci poti incepe sa cauti un inlocuitor cat mai curand. Iata cateva sfaturi ce iti vor usura munca si te vor ajuta sa alegi produsul cel mai fiabil.

1 Stabileste bugetul disponibil

Atunci cand vine vorba de buget, este bine sa creezi un raport intre calitatea produsului si pretul de achizie. Cumpararea celui mai ieftin produs se poate transforma intr-o afacere proasta daca acesta rezista de 3 ori mai putin decat unul de calitate. Iata cateva idei ce te vor ajuta sa iti adaptezi bugetul:

  • Comanda online – produsele vandute online sunt mai ieftine deoarece pretul lor nu include taxele platite pentru un magazin normal, angajati si intretinere. Tot cu ajutorul internetului poti gasi si produse second hand sau refubrished.
  • Cauta reducerile – majoritatea hypermarketurilor ofera discounturi si reduceri considerabile la unele produse. Printre acestea se numara, fara indoiala, si electrocasnicele . Poti studia ofertele online, le poti primi prin posta sau poti da fuga la cateva magazine pentru a incepe vanatoarea de produse. Aceasta varianta te ajuta sa gasesti produsul pe care ti-l doresti de multa vreme la un pret mult mai mic.
  • Incearca programul Buy – Back - magazinele de profil in vanzarea de electrocasnice iti propun sa le oferi un aparat vechi sau defect in schimbul unei reduceri de pret la un produs similar sau din aceeasi categorie de pret. Reducerile sunt de aproximativ 10 – 20%, iar daca iti alegi un produs la , poti reusi sa platesti doar jumatate din pretul de baza al produsului respectiv.

2 Documenteaza-te cu foarte mare atentie

Nimanui placere sa se intoarca a doua zi in magazin pentru a returna un produs. Entuziasmul unei noi achizitii este spulberat, iar transportul si timpul pierdut depasesc resursele alocate acestei activitati. Asadar, inainte de a spune „da”, fa putina munca de cercetare. Daca te incanta un anumit model al unei firme, incearca sa afli ce parere au ceilalti utilizatori despre produsul respectiv. Intreaba-ti prietenii, colegii si rudele sau abordeaza discutiile de pe diferite forumuri online.

Odata ajuns in magazin, eticheta de pret trebuie sa fie punctul de atractie. Prima verificare ce trebuie facuta dupa aflarea pretului este . Un aparat de aer conditionat de clasa C (cea mai costisitoare ) poate fi de pana la 4 ori mai iefti decat unul de clasa A+ sau A++.

3 Cere-i toate detaliile consultantului din magazin

Este adevarat ca prea multe intrebari obosesc pe oricine, insa atunci cand valoarea informatiilor respective se regaseste in costul unui frigider sau al unei masini de spalat , e momentul sa risti si sa incerci sa afli tot ce se poate despre produsul pe care intentionezi sa il cumperi.

Solicita-i consultantului de vanzari fisa produsului sau manualul de instructiuni din care sa afli toate detaliile cu privire la:

  • Functii
  • Greutate
  • Sisteme de siguranta
  • Atentionari speciale
  • Accesorii

In cazul in care vrei sa achizitionezi un aparat voluminos (frigider, aragaz, masina de spalat etc) afla care sunt posibilitatile de transport si cat costa aceste servicii.

In cazul in care cumperi prin programul Buy Back, dupa achitarea produsului, vei stabili o data si o ora la care firma poate veni la tine acasa sa ti-l aduca si sa il preia pe cel vechi in contul caruia ai primit reducerea de pret.

Testarea produsului este etapa peste care nu ai voie sa treci sub nicio forma. Verifica totul cu atentie, dupa care solicita completarea certificatului de garantie. Acesta trebuie sa fie insotit de factura si de bonul fiscal stampilat.

Solicita informatii cu privire la posibilitatea de returnare si la perioada in care poti returna produsul (24 ore – o saptamana). De asemenea, afla care sunt conditiile returnarii si daca exista posibilitatea sa iti primesti banii inapoi, poti alege alt produs sau esti obligat sa alegi unul identic.

Pe certificatul de garantie vei gasi adresa service-ului de reparatii. In cazul in care acesta este situat intr-un alt oras, intreaba personalul magazinului daca exista si o alta varianta (o firma agreata de producator care se ocupa cu intretinerea si repararea produsului respectiv).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea