Amenajarea casei

#farfurii #vesela bucatarie # vase bucatarie # farfurii bucatarie

Cum sa iti alegi vesela de bucatarie

Fie ca este prima data cand achizitionezi vesela de bucatarie, fie ca ai mai fost la cumparaturi de acest tip de nenumarate ori, alegerea farfuriilor si a tacamurilor poate fi un demers destul de complicat. Atunci cand te decizi asupra unui anumit tip de vesela, este esential sa iei in considerare cativa factori. Care sunt acestia si cum gasesti vesela potrivita pentru bucataria ta, afla in cele ce urmeaza!

 

1 Alege in functie de culori


Unul dintre factorii care ar trebui sa influenteze alegerea veselei pentru bucatarie este culoarea care predomina in spatiul in care iei masa. Daca bucataria ta contine culori calde, ideal ar fi ca vesela sa respecte aceleasi tonuri, si viceversa.

Pentru un plus de ingeniozitate, poti alege oricand o combinatie inedita de culori - de pilda, mov cu galben - avand grija, in tot acest timp, ca rezultatul sa nu fie unul strident.

Daca te preocupa cantitatea de alimente consumata la o masa, tine cont de urmatorul pont: vesela neagra nu este doar eleganta, ci te ajuta si sa mananci mai putin!

Nu in ultimul rand, nu ezita sa optezi pentru o combinatie colorata de farfurii. In special pentru micul dejun, acestea te vor ajuta sa iti incepi ziua cu dreptul si vor da o nota vesela bucatariei tale. O astfel de combinatie poate fi alegerea potrivita si pentru o petrecere informala, cu prieteni apropiati.

2 Alege in functie de stil

Daca bucataria este amenajata intr-un anumit stil - Rustic, contemporan sau chiar oriental - acesta ar trebui sa se reflecte si in vesela pe care o alegi.

De pilda, daca bucataria ta este realizata in stil clasic , poti opta pentru un set de farfurii din portelan, in culori neutre . In acest caz, nu ai cum sa dai gres cu un alb elegant care va crea impresia unui spatiu rafinat.

De asemenea, daca ai optat pentru un decor oriental, poti incerca o vesela cu motive chinezesti - in acest caz, ai la dispozitie si seturile speciale, concepute pentru preparatele traditionale chinezesti sau japoneze.

3 Acorda-ti timp de gandire

Chiar si dupa ce ai stabilit care sunt culorile si stilul pentru care vrei sa optezi pentru vesela ta, nu te grabi sa iei o decizie. Oferta este bogata si foarte variata - de aceea, inainte de a te opri asupra unui anumit set, consulta oferta mai multor magazine, indraznind chiar sa arunci un ochi si online , pentru a descoperi seturi inedite la care nu ai acces imediat.

4 Prefera calitatea

Pentru ca vesela sa reziste cat mai mult timp, ideal ar fi sa optezi pentru un set mai scump, dar de o calitate superioara. In cazul in care alegi vesela pentru uz zilnic, una mai ieftina te va scoate rapid din bucluc. Insa, pentru ocaziile speciale, pregateste-ti un buget adecvat care sa iti permita sa achizitionezi seturile ideale, menite sa lase impresia pe care ti-o doresti.
 

Iata cateva sugestii:

  • vesela din portelan fosfatic (Bone China): acest tip de material iti transforma vesela intr-una eleganta si rafinata, perfecta pentru evenimente deosebite; foloseste-o rar si ingrijeste-o cu atentie;
  • vesela din portelan: aceasta pot fi folosita zilnic, insa trebuie protejata de socul termic; evita, asadar, sa plasezi un vas din portelan, scos din frigider, direct in cuptor, dar si sa torni apa rece intr-un astfel de vas fierbinte.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului