Amenajarea casei

#pereti casa #perete #pereti drepti

Cum sa indepartezi textura de pe un perete

Peretii texturati erau in mare voga acum cativa www .acasa.ro/ ani " title="ani">ani , iar tendinta inca se mai gaseste in unele apartamente. Daca tu te numeri printre cei care s-au saturat de acest aspect zgrumturos al peretilor si vrei sa renunti la el, trebuie sa iti rezervi putin timp si sa iei in considerare cateva sfaturi esentiale.

1 Asigura-te ca iti rezervi o zi sau cateva ore bune din timpul tau pentru o camera de dimensiui standard. Poti sa rogi si un prieten sau cunostinta sa te ajute, daca vrei sa-ti usureze munca si .comunicatedepresa.ro/ .comunicatedepresa.ro/ sna " title="SNA">sna " title="SNA">sna termini mai repede.

2 In primul rand, trebuie sa indepartezi piesele de mobilier de langa pereti si din interiorul camerei. Acopera podeaua cu bucati mari de plastic sau ziare si nu lasa nici o portiune descoperita, pentru ca iti va fi greu sa o cureti la final.

3 Ia o tava pentru vopsea si goleste in ea o sticla cu lotiune pentru indepartat tapetul. Se gaseste in comert, in marile magazine cu materiale de constructii . Umple restul tavii cu apa calda si inmoaie trafaletul in ea pana absoarbe bine o parte din continut.

4 Incepe sa aplici pe perete rezultatul combinatiei dintre apa si solutia pentru indepartat parchetul. Aplica intai pe portiuni mici, de maxim 2m, de sus in jos, fara sa te grabesti. Lasa timp peretelui sa absoarba solutia din trafalete.

5 Daca simti ca este nevoie, nu ezita sa repeti procedura. Poti aplica chiar si al doilea strat de solutie pe perete, pana ce observi cfa textura de pe el se inmoaie.

6 Acorda circa 15 minute peretelui sa absoarba solutia. Dupa acest interval de timp, ia un instrument pentru razuit (se gaseste in comert) si incepe sa desprinzi textura de pe perete.

7 Manuieste-l din diverse unghiuri, astfel incat sa patrunzi in profunzime. Evita, totusi, sa apesi pe el si sa zgarii peretele, pentru a nu fi nevoit sa-l repari la final.

8 Repeta aceasta operatiune pe portiuni nu mai late de 2 m pana ce ai reusit sa netezesti complet toti peretii.

9 Finiseaza toti peretii cu o bucata de smirghel si poti considera ca sunt gata pentru noul strat de sau tapet.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea