Amenajarea casei

#design apartament # design casa #mobila casa #amenajare casa #apartament mic

Cum sa faci un apartament mic sa para mare! Sfaturi de design de la experti

Sa traiesti intr-un apartament mic si ingust este o adevarata povara. Unele din trucurile care fac un apartament mic sa para mai mare sunt evidente si cunoscute, dar altele sunt adevarate secrete pe care este bine sa le afli si de care merita sa tii cont.

 

In primul rand, trebuie sa luminam din punct de vedere cromatic camera. Cea mai buna solutie este sa vopsesti peretii si tavanul camerei intr-un alb pur. Pentru o puternica senzatie de spatiu, vopseste totul in alb si aplica acele profile decorative din polistiren la imbinarile dintre pereti si tavan, intrucat acestea dau senzatia unei inaltimi suplimentare. Daca dormitorul este prea mic, te poti gandi la un pat special, cu sertare incapatoare de depozitare sub el. Poti depozita sub pat pilote, paturi, cearsafuri si chiar cutii cu incaltaminte si haine pe care nu le folosesti intr-o anumita perioada din an, pentru a economisi din spatiul de care dispui, sau nu.

De altfel, recomandat este sa nu privesti un apartament mic ca fiind un ghinion sau o nesansa, ca si cum simti simti ca locuiti intr-o cutie. O casa mica are spatii nebanuite pe care trebuie sa le gasesti si sa le pui in valoare, insa este nevoie de multa creativitate si originalitate, de asemenea.

Rafturi, rafturi si iar rafturi

Rafturile sunt absolut necesar intr-o locuinta pentru a depozita tot ceea ce iti sta in cale. In acest caz trebuie sa speclezi spatiile verticale si pentru asta rafturile si etajele sunt cea mai buna solutie. Fie ca sunt din lemn, din sticla sau din plastic, fie ca sunt pe pereti sau in colturi, rafturile sunt mereu cea mai buna solutie si te vor ajuta sa faci un apartament mic sa para mai mare si ingenios gandit. Alege un mobilier cu linii curate si simple.

Orice element de decor care nu iti este necesar o sa incarce spatiul, asadar, scapa de lucrurile de care nu ai nevoie. Ideal ar fi sa utilizezi mai multe piese de mobilier, mici decat o piesa mare care sa incarce si mai mult spatiul. Importante este sa alegeti totul pe gustul tau si nu dupa tendinte. Deseori intr-un apartament mic ceea ce este modern nu se potriveste. Regula de baza care face ca un apartament mic sa para mai mare este ca ceea ce alegi sa fie functional inainte de toate.

Mobilier multifunctional

Foloseste piese de mobilier multifunctionale precum: canapelele extensibile, birouri suspendate, mese pliante cu spatiu de depozitare in interior. Mobila transparenta este o foarte buna solutie mai ales in cazul unor apartamente mici. Sunt invizibile si lasa spatiul deschis si disponibil.

Utilizeaza alb si culori deschise, in general, dar nu uita de petele de culoare, foloseste oglinzi, intrucat amplifica lumina naturala si lasa podelele libere. Printre trucurile care fac un apartament mic sa para mai mare este si acela de a gasi o proportie bune intre piesele de mobilier asezate pe verticala si cele aflate pe podea. Echilibrul dintre aceste planuri este esential in crearea unei atmosfere placute.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea