Amenajarea casei

#bucatarie #mobilier bucatarie #plan bucatarie #stil bucatarie

Cum sa faci planul unei bucatarii

Reamenajarea unei bucatarii este un proces amplu care necesita timp si un buget adecvat. In proiectul de reamenajare intra si reparatii mai simple, precum reparatia peretilor, dar si lucrari mai ample, precum refacerea intregii structurii a locuintei.

Limitarile de spatiu necesita acoperirea tuturor obiectelor din casa, pentru a le feri de posibile accidente. Procesul de planificare a unei noi bucatarii este esential pentru structura intregii incaperi. In acest fel vei determina si spatiul pe care il vei folosi in bucatarie si ce elemente iti plac sau ai nevoie.

De asemenea, trebuie sa iti proiectezi bucataria in functie de bugetul pe care il ai, astfel incat sa incluzi toate obiectele, mobilierul si aparatura electrocasnica de care ai nevoie.

Teoretic, in bucatarie poti face orice fel de schimbare iti doresti. Poti muta peretii, chiuveta, aragazul si celelalte obiecte, pentru a obtine o incapere cat mai spatioasa si utila.
 

Cum folosesti bucataria


Inainte de a planifica structura bucatariei tale, trebuie sa iei in considerare cativa factori. Gandeste-te la numarul de persoane din gospodaria ta care vor folosi bucataria si la numarul de persoane care in mod obisnuit gatesc.

De asemenea, tine cont si de faptul ca uneori inviti acasa prieteni sau membri ai familiei carora trebuie sa le gatesti. Gandeste-te si la alte activitati care au loc in bucatarie, in fara de gatit si luat masa.

Atunci cand proiectezi bucataria trebuie sa te gandesti si la nevoile tale speciale, daca a nevoie de anumite obiecte de mobilier, de o anumita dimensiune.
 

Gaseste stilul bucatariei


Unul dintre cei mai importanti pasi in schitarea planului buatariei tale, este sa te gandesti la stilul aceste incaperi. Gandeste-te la culorile pe care vrei sa le folosesti, la lemnul din care vor fi realizate piesele de mobilier si la aparatura electrocasnica de care ai nevoie.

Atunci cand alegi culorile pentru bucatarie, analizeaza si stilul celorlalte incaperi ale locuintei tale, astfel incat sa le completeze.
 

Cum alegi mobilierul


Alegerea mobilierului este pasul cel mai important in structura unei bucatarii. Mobilierul trebuie sa it ofere suficient spatiu de depozitare al alimentelor, veselei, tacamurilor si aparatelor electrocasnice.

De asemenea, nu trebuie sa te incomodeze, sa fie prea mare sau prea mica si sa poti ajunge cu usurinta in toate spatiile. Mobilierul de bucatarie trebuie sa fie astfel extrem de functional si sa iti lase libertate de miscare.

Cand alegi mobilierul, trebuie sa te gandesti si la buget si la modul in care il achizitionezi: fie prin comanda personalizata de la un tamplar profesionist, fie prin cumparare directa din magazin. Trebuie insa sa stii ca fiecare bucatarie este unica si poate fi extrem de dificil sa gasesti mobilierul potrivit pentru bucataria ta.

Cel mai indicat este, ca inainte de a realiza un plan de reamenajare a bucatariei, sa discuti si un arhitect sau un designer calificat, care sa iti ofere sfaturi utile si idei despre redecorare si reamenajare, in functie de bugetul si preferintele tale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare