Amenajarea casei

#amenajare dormitor #economie bani #dormitor

Cum sa economisesti bani atunci cand iti amenajezi dormitorul?

Informatia urmatoare s-ar putea sa-ti schimbe total perceptia pe care o aveai asupra dormitorului tau. Petrecem cel putin o treime din viata dormind, asa ca aceasta incapere ar trebui transformata in cea mai primitoare camera in care te-ai aflat vreodata. Cu putina imaginatie si cateva idei pe care ti le-am pregatit in cele ce urmeaza s-ar putea sa faci din dormitorul tau un loc extrem de confortabil, investind cat mai putini bani. Iata ce trebuie sa stii atunci cand amenajezi un spatiu intim, ca acesta.

Cum sa cheltuiesti putin, dar eficient?

Daca e sa gandim la rece, dormitorul nu trebuie sa fie organizat folosind multe piese de mobilier, cum ar putea fi cazul bucatariei sau al sufrageriei. In dormitor ajungi sa te odihnesti si poate sa citesti cateva pagini din cartile tale preferate inainte de somn. In afara de trei-patru articole, camera de dormit nu mai are nevoie de altceva pentru a fi perfect echilibrata. Asa ca poti renunta fara griji la ideea de a monta acolo un sifonier cat toate zilele de post sau un fotoliu care sa manance mult din spatiul incaperii si sa-ti lase impresia de loc sufocant. Mai poti scoate de pe lista de cumparaturi si:

➔ Pernele decorative - desi nu te vom contrazice la ideea ca acestea ar putea arata foarte bine imprastiate prin tot patul, e bine sa le scoti din ecuatie, mai ales daca spatiul dormitorului tau este unul destul de ingust. Avand doar rol decorativ si deloc practic, banii „aruncati” pe ele s-ar putea sa-ti fie de mare folos pentru a cumpara ceva de care chiar ai nevoie in dormitor, despre care iti vom povesti mai jos.

➔ Veioze sau lampi - sursele de lumina artificiala nu sunt doar practice, ci pot crea si o senzatie de intimitate inegalabila. Atunci cand bugetul tau pentru amenajarea dormitorului este unul restrans, e bine sa lasi aceste detalii pentru cumparaturi viitoare. Iar atunci cand vei ajunge sa le comanzi, nu exagera cu investitia.

➔ Obiecte decorative - asa cum spuneam, dormitorul este un loc in care vrei sa-ti gasesti linistea si sa te bucuri de un somn adanc. Starea de relaxare nu poate fi obtinuta intr-un spatiu incarcat, asa ca renunta la ideea de a decora comoda TV sau peretii cu tot felul de accesorii. Unde mai pui ca pe acestea praful isi poate gasi un loc perfect pentru a se depune, deci ai putea sa faci mai mult rau decat bine folosindu-le.

La ce sa nu faci rabat?

Pe scurt, la calitate. In lipsa unei sesiuni de somn sanatoase, te vei simti mereu lipsit de energie si cu greu vei putea duce la indeplinit sarcinile zilnice. De aceea, atunci cand vine vorba de amenajarea dormitorului, e bine sa nu faci economie atunci cand iti alegi:

➔ Salteaua - pentru ca e imposibil sa dormi bine pe un pat denivelat sau prea moale, salteaua devine cea mai importanta piesa de mobilier dintr-un dormitor. Nu te zgarci deloc atunci cand cumperi o saltea de pat, pentru ca investitia, daca este facuta cu cap, te va ajuta sa ai parte de un somn excelent ani la randul. Durerile articulare sau musculare ori de spate vor fi doar amintiri neplacute, daca vei cumpara o saltea ortopedica.

➔ Lenjeria de pat - imediat dupa saltea, cel mai important lucru dintr-un dormitor este lenjeria, care trebuie sa fie fabricata din materiale de o calitate superioara. Vorbim, desigur, de bumbac, satin si matase, cele mai recomandate la acest capitol. Mai mult decat atat, nu doar calitatea somnului poate fi afectata de o lenjerie de pat proasta, ci si sanatatea pielii si a parului.

➔ Covorul - senzatia pe care o ai atunci cand talpile tale intalnesc firele moi si pufoase ale unui covor plusat este de nedescris. Imagineaza-ti ca ai putea incepe fiecare zi cu un zambet larg investind intr-un covor de calitate, care nu doar ca iti va mangaia picioarele, dar le va tine si de cald.

Foloseste ideile pe care tocmai le-ai aflat, atunci cand iti amenajezi dormitorul, iar rezultatul va fi, negresit, unul exceptional!

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/bec-camera-confort-curat-545012/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare