Amenajarea casei

#incaltaminte #organizare #pantofar

Cum sa depozitezi incaltamintea in extrasezon

Depozitarea perechilor de incaltaminte decide in mare masura utilitatea lor in sezonul viitor. Unele articole sunt folosite un singur sezon pe an, asa ca vor sta inchise cel putin 9 luni, iar acest aspect poate fi vital in cazul in care nu sunt depozitate corespunzator. Respecta cateva reguli simple pentru a te putea bucura de incaltamintea preferata mai multi ani de acum inainte.

 

1 Curata bine perechile pe talpa inainte de a le depozita. Foloseste o laveta umeda si indeparteaza orice urma de murdarie. Astfel ai siguranta ca nu se va murdari si perechea si vei ramane curat pe maini in timp ce manevrezi incaltamintea.

2 Foloseste un servetel din hartie pentru a sterge pielea. In cazul in care ai de-a face cu o piele mai dura, poti aplica un strat subtire de crema, pentru ca aceasta sa ramana moale intreaga perioada.

Incaltamintea din material textil trebuie curatata bine inainte. In cazul in care nu necesita spalare, este bine sa aspiri putin materialul pentru ca praful din interior sa nu ramana fixat in tesatura.

3 Foloseste o forma din plastic reglabila pentru a pastra forma piciorului. In cazul in care nu ai un astfel de accesoriu, poti folosi hartie. Nu forta incaltamintea, ci introdu hartie suficienta astfel incat pantoful sa arate exact ca atunci cand il ai in picior .
Pentru cizme este nevoie de stative speciale inalte, similare celor din magazine.

4 Infasoara fiecare articol de incaltaminte in hartie si aseaza perechea in cutia cu care ai cumparat-o. In cazul in care nu mai ai cutia, ai la dispozitie mai multe modalitati de depozitare a pantofilor

  • cutii de carton de dimensiuni mai mari, accesibile pentru mai multe perechi de incaltaminte;
  • cutii din plastic cu capac detasabil si inchidere ermetica; acestea au dimensiuni diferite si pot fi potrivite atat pentru sandale si pantofi cat si pentru cizme, acestea din urma putand fi asezate in pozitie verticala;
  • cufere din lemn; unele sunt atasate de cuierul de haine, insa se folosesc in general pentru incaltamintea din sezonul respectiv;
  • pungi mari de plastic sau saci de gunoi, cu conditia ca acestia sa fie bine inchisi, iar incaltamintea introdusa aici sa aiba aproximativ aceeasi greutate si fiecare exemplar sa fie bine invelit in hartie;
  • pantofare sau dulapuri pentru pantofi, cu nota ca este nevoie de o inchidere cat mai etansa, pentru a nu permite patrunderea prafului sau a aburilor.

5 Sorteaza perechile in functie de anotimp sau de membrii din familie. Nu aseza niciodata in aceeasi cutie o pereche de bocanci grei si o pereche de pantofi cu toc. Orice greutate sau presiune poate deforma materialul sau pielea in scurt timp, iar perechea respectiva poate fi imposibil de purtat ulterior.

6 Lipeste o eticheta pentru fiecare pereche sau cutie in parte, pentru a sti exact ce se afla in locul respectiv. Astfel vei gasi mult mai repede perechea pe care o cauti atunci cand te grabesti si eviti ca cineva sa arunce continutul sau din greseala.

7 Depoziteaza recipientul in debara sau intr-un loc uscat si intunecos. Evita sa pastrezi incaltamintea in balcon, deoarece soarele puternic, umezeaza sau chimbarile bruste de temperatura vor distruge materialul, cusaturile si culorile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare