Amenajarea casei

# amenajare baie stilul Art Deco # amenajare baie stil artizanal # amenajare baie stil victorian # decorarea baii #cum sa decorezi baia #amenajarea baii

Cum sa decorezi o baie in stil retro-modern

Atunci cand vrei sa aduci un farmec aparte decorului din baie, inspira-te dintr-un stil care a facut istorie, dar care in acelasi timp corespunde gusturilor tale. Stilul victorian care pune accentul pe multe detalii, stilul artizanal, unde vei regasi cu usurinta culori naturale si multe elemente inspirate din natura, ori extravanganta plina de culoare si complexitate data de stilul Art Déco.

Iata cateva idei care te ajuta sa iti decorezi baia in stilul retro-modern. 

Stilul victorian

Pentru cei care prefera o baie decorata complet in alb, stilul victorian este alegerea perfecta. Atunci cand vrei sa decorezi baia asemenea celor din anii 1900, pe langa albul complet din incapere, alege mobilierul de baie care urmeaza aceleasi tendinte retro, cu piese de sine statatoare si accente de marmura.

Stilul victorian presupune podele luxoase acoperite cu marmura de buna calitate, iar chiuveta si cada sunt intotdeauna din portelan alb. Latura practica nu este nici aceasta neglijata, toate aceste suprafete fiind usor de curatat si intretinut. Pentru a respecta stilul victorian pana in cele mai mici detalii, alege baterii expuse pentru cada si chiuveta, care adauga si mai mult din stilul si eleganta acelor vremuri, intr-o baie decorata modern cu aspecte vintage.

Stilul de decor victorian nu este complet fara mobilierul specific, incofundabil. Pentru baie, alege cada freestanding cu picioare ornate inspirata din trecut si completata cu elemente moderne. Chiuveta din baie pe blat de marmura, rotunjita, completeaza perfect intregul decor cu aer retro-modern.

Stilul artizanal

Stilul artizanal are un aspect natural si se regasea in decorul caselor construite intre anii 1905-1930. Baile respecta linii simple, cu elemente incorporate si fiecare detaliu perfect aliniat.

Faianta sau placile turnate in stiul artizan contin modele care reproduc elemente din natura, cum sunt motivele botanice. Intrerupatoarele de lumina si manerele dulapurilor sunt confectionate din bronz, cupru sau fier forjat. Robinetii si dopurile de cada sunt de alama placata cu nichel.

Culorile din natura se regasesc cu usurinta in interior prin intermediul vopselelor, tapetului si materialelor textile in nuante de verde, galben-chihlimbar, rosu si maro. Liniile si formele stilizate de pe geamuri sau de pe usile dulapurilor accentueaza simplitatea acestui stil care vine ca o replica la formele mult mai elaboarele ale stilului victorian.

Stilul Art Deco

Casele construite intre anii 1920 si 1940 aveau baile decorate in stil Art Deco, cu pereti colorati si podea acoperita cu gresie. Imprimeul Chevron si arcurile maurice au adus o tenta glamour incaperilor din aceasta perioada.

In baile decorate in stilul Art Deco, multe elemente sunt incorporate in perete, exista de asemenea un dus si o cada de baie semi-inchisa, iar intreaga instalatie se afla in perete. Peretii si pardoselea au fost imbracate in ceramica, in nuante puterrnice de galben, verde, albastru si chiar roz. O placa neagra sau cu model este pusa la capatul lambriului, ca o plinta.

In stilul Art Deco chiuvetele sunt inalte, sustinute de un picior cu linii simple. Robinetii cromati si un dulap suspendat cu oglida adauga si mai multa extravaganta acestui stil colorat si complex.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea