Amenajarea casei

# amenajare masuta de cafea #decorare masuta de cafea #masuta de cafea

Cum sa decorezi masuta de cafea! 5 idei din care sa te inspiri!

In living, masuta de cafea reprezinta un punct central, iar decorarea acesteia trebuie sa fie una care sa atraga atentia, dar sa se completeze in acelasi timp cu restul decorului din incapere. De multe ori masuta de cafea este aranjata intr-un mod simplu, cu flori sau diverse platouri, insa poti incerca sa experimentezi decoruri cat mai creative.

Pentru inspiratie ti-am pregatit o selectie de cinci idei de decor spectaculoase si usor de realizat.

1. Alege o masuta de sticla

O masuta de cafea cu sticla deasupra are un aspect mai elegant si reuseste sa creeze senzatia unui spatiu mai mare din punct de vedere vizual comparativ cu o masuta din lemn. In plus, daca optezi si pentru un raft dedesubt, accesoriile si obiectele decorative precum carti, flori sau alte figurine, vor fi mai expuse si vizibile.

Nu este neaparat sa cumperi o masuta noua, ci o poti reface pe cea actuala cu putina atentie si indemanare.

2. Concentreaza-te asupra unei singure culori

Cu siguranta poti obtine un efect deosebit daca asortezi cat mai bine culoarea masutei de cafea cu cea a obiectelor cu care o vei decora. Spre exemplu, daca ai o masuta de cafea alba, orienteaza-te asupra unei vaze si flori, platou sau boluri in aceeasi nuanta. Iar daca restul decorului din living este concentrat in mare parte in aceeasi directie cromatica, efectul obtinut va fi cu atat mai spectaculos.

3. Creeaza un mix intre rustic si elegant

De ce sa nu optezi pentru o masuta de cafea atipica cu care sa surprinzi orice invitat? Poti merge catre un stil rustic, iar o buturuga de lemn restaurata cu atentie si vopsita cu lac poate ocupa cu usurinta rolul unei masute pentru livingul tau.

Iar pentru un plus estetic, decorarea acesteia o poti face cu obiecte elegante sau moderne pentru a crea un contrast armonios.

4. Aranjeaza o mini colectie de arta

Decorarea masutei de cafea trebuie sa te reprezinte cat mai bine. De aceea, daca esti o persoana pasionata de arta sau diverse tipuri de colectii, poti aranja o mini colectie pe masuta pe care oaspetii sa o admire de fiecare data.

Fie ca iti place sa olaresti sau sa pictezi, fie ca doar achizitionezi astfel de obiecte artistice din diverse targuri, realizeaza un decor cu acestea pentru masuta de cafea. Pasiunile tale cu siguranta vor deveni o sursa de inspiratie pentru orice persoana care vine in vizita.

5. Adauga o piesa de exceptie

In cazul in care iti doresti sa pastrezi decorul intr-un stil cat mai minimalist, dar care sa atraga totodata atentia, te poti folosi de o piesa de exceptie. Poti opta fie pentru un element neobisnuit despre care sa incepeti o conversatie, fie pentru un obiect decorativ intr-un forma unica sau intr-o culoare mult mai indrazneata fata de celelalte obiecte.

In acest mod vei crea un punct de interes catre acesta, iar aranjarea intr-un mod simplu a masutei de cafea se va potrivi de minune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea