Amenajarea casei

#decorare living biblioteca #decorare living #modele biblioteca #biblioteca living #biblioteca

Cum sa decorezi livingul cu ajutorul bibliotecii

Pentru cei care iubesc cartile, biblioteca de acasa este foarte importanta. In zilele noastre, biblioteca poate fi mai mult decat o piesa de mobiler, aceasta se poate transforma intr-un element de decor in living. Exista moduri interesante si creative de a decora o incapere cu ajutorul cartilor. Inspira-te din cateva idei si decoreaza livingul cu ajutorul bibliotecii. Majoritatea ideilor de biblioteci sunt usor de pus in practica, cu ajutorul catorva materiale, cu piese reconditionate si cu multa inspiratie si dorita de a face mici schimbari in casa.

Biblioteca in forma de copac

Pentru a decora livingul cu o biblioteca “copac” ai nevoie doar de rafturi de sticla pentru carti, vopsea de perete si putin talent artistic. Pe peretele pe care vrei sa fie biblioteca trebuie sa pictezi copacul de marimea dorita si sa prinzi de perete rafturile. Efectul este spectaculos si va schimba intreg decorul in living. Aceasta biblioteca se potriveste cel mai bine in interioarele monotone, aducand culoare si un aspect natural in interior.

Biblioteca Batman

Pentru cei care sunt pasionati de povestile cu supereroi si chiar au si un personaj preferat, dar sunt in acelasi timp si pasionati de carti, aceasta este o idee interesanta in care se pot combina cele doua pasiuni. Personalizeaza-ti biblioteca facand-o in forma unui supererou. O astfel de biblioteca va fi cu siguranta o surpriza frumoasa si pentru copii.

Biblioteca din pian

Pentru a construi o biblioteca “pian” in living vei avea in primul rand nevoie de un pian vechi. Aceasta este o idee interesanta si inedita de a decora interiorul. In plus, poti reconditiona acest pian vechi, reintrepretandu-l intr-un mod unic. Bibiloteca “pian” devine atunci locul din casa in care muzica si literatura se intalnesc si se imbina armonios.

Biblioteca dimensionala

O biblioteca dimensionala care are un aspect dezordonat la prima vedere este o idee ingenioasa si in acelasi timp o modalitate in tendinte de a crea un decor de interior interesant. Intreg decorul peretelui va arata multidimensional si efectul va fi spectaculos. Cu aceasta biblioteca transformi un perete alb si gol intr-un loc care atrage toate privirile atunci cand pasesti in incapare.

Biblioteca suspendata

Aceasta biblioteca suspenda este un mod interesant si diferit de a pastra cartile si in acelasi timp va aduce un spirit aparte in interior. Pune cartile in aceasta bibilioteca si toti cei care le vor vedea vor fi impresionati.

Biblioteca pe un perete

Cei care au o colectie impresionanta de carti, cu siguranta nu vor avea cum sa le pastreze doar pe cateva rafturi simple si vor avea nevoie de un perete intreg pe care sa il transforme in biblioteca. Alege cel mai potrivit perete din casa si construieste rafturile din lemn, in formele geometrice dorite.

Carti in rama

Pentru acest mod de a pastra cartile ai nevoie de rame vechi de la tablouri sau oglinzi. Prinde ramele de colturile rafturilor pentru carti si agata-le pe perete. Rezultatul: un mod elegant si simpatic de a decora interiorul. Pentru un efect deosebit, foloseste mai multe modele de rame.

Surse foto: topinspired.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea