Amenajarea casei

#curatenie #electrocasnice #plita #aragaz

Cum sa cureti plita cu suport ceramic

Plitele cu suport ceramic sunt adesea preferate datorita rezistentei si durabilitatii. Cu toate acestea, materialul este predispus la crearea de pete ce devin greu de indepartat odata cu trecerea timpului. Iata cateva metode cu ajutorul carora poti curata (pe gaz sau electrica) fara a afecta finisajul materialului.

1 Prevenire
Si de aceasta data se aplica zicala „E mai bine sa previi decat sa tratezi”. Astfel, evita crearea de pete in timpul gatitului, prin supravegherea permanenta a suprafetei de lucru. De asemenea, evita sa incarci vasele cu lichid pana la limita superioara, deoarece in momentul fierberii, lichidul se va varsa pe plita .
In momentul in care observi ca s-a creat o pata, curata imediat surplusul cu un servetel curat absorbant. Atentie! Suprafata de gatit poate fi incinsa.
2
In momentul in care achizitionezi plita, vei primi si indicatiile necesare cu privire la metodele de curatare. De asemenea, este bine sa ceri informatii despre detergentii recomandati de producator spre utilizare.

Detergentul de vase poate fi folosit cu succes pentru curatarea petelor proaspete. In cazul celor uscate, inbiba un burete in apa calda cu detergent si aseaza-l peste pata. Asteapta cateva ore, apoi curata. De asemenea, aceeasi solutie poate fi folosita si pentru intretinerea zilnica a plitei.

Unele gospodine recomanda otetul ca testata pentru petele intarite si greu de curatat. Aplica otet pe un prosop moale din bumbac si lasa-l peste noapte deasupra petei. A doua zi curata zona normal. In cazul in care nu s-a curatat complet, repeta procedeul.
De fiecare data dupa ce cureti plita, usuca bine suprafata ceramica cu un prosop moale din bumbac pentru a indeparta urmele lasate de detergent sau de apa dura. De asemenea, poti utiliza si prosoape de hartie , insa acestea pot lasa urme de hartie.
3 Ustensile pentru curatat
In cazul in care nu ai primit deja, poti achizitiona din acelasi magazin si lame sau raclete pentru curatarea suprafetei din ceramica.

In locul acestora poti utiliza cu succes o simpla lama de ras. Muchia foarte fina a acesteia nu va permite zgarierea materialului. Inclina lama intr-un unghi de 30 – 45 grade si razuieste usor surplusul.

In ceea ce priveste buretii de bucatarie sau lavetele, este foarte important sa nu folosesti materiale abrazive sau sarma. Nu curata plita cu suprafata aspra a buretelui, deoarece pot aparea urme si zgarieturi. De asemenea, este bine sa pastrezi un burete si o laveta strict pentru folosirea pe plita. Contactul acestora cu alte suprafete poate aduna particule dure.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare