Amenajarea casei

#obiecte de sticla #solutii de curatat #curatenie casa #obiecte de metal #curatare oglinda

Cum sa cureti obiectele din sticla si metal

Obiectele din sticla si metal din casa necesita o grija speciala atunci cand le cureti. Evita sa folosesti substante cu detergenti puternici pe care le gasesti in comert. Alege substante naturale, chiar de la tine din bucatarie si vei obtine suprafete curate, care vor rezista mai mult in timp.
 

Curata oglinzile


Oglinzile tale vor fi perfect curate daca le cureti cu o solutie formata din parti egale de apa si otet. Si modul in care speli oglinda. Daca folosesti spray-uri, lichidul se poate scurge in rama oglinzii, care se poate distruge in timp.

Pentru a evita acest lucru este indicat sa inmoi o carpa curata in solutia de curatat si sa stergi oglinda. Sterge apoi cu o carpa uscata sau cu ziare.
 

Curata monitoarele si televizoarele


Cand cureti monitoarele si televizoarele, scoate-le din priza si sterge-le cu o carpa curata si uscata. Ecranul televizorului il poti curata cu o carpa inmuiata in putina apa cu otet. Otetul te va ajuta sa scapi de petele de pe monitoare si ecrane.

Televizoarele de tip LCD trebuie sterge doar cu o carpa curata si uscata. Nu curata niciodata aceste ecrane cu solutii de curatare din comert, care contin amoniac, alcool sau acetona, deoarece pot distruge monitorul.
 

Curata mesele din sticla


Mesele din sticla sunt foarte pretentioase si trebuie sa le pastrezi curate in permanenta, deoarece orice pata este vizibila. Pentru putin stralucire, stoarce direct pe masa o jumatate de lamaie si apoi sterge toata suprafata de sticla cu un burete curat. Indeparteaza excesul de suc si sterge masa cu ziare.
 

Curata argintaria


Argintaria din casa se curata foarte bine cu coaja de banana si pasta de dinti. Dupa care le clatesti bine si le sergi cu o carpa uscata si curata. Pentru curatare, banana poate fi folosita ca atare sau sub forma de pasta. Pasta se maseaza usor pe obiectele de argint, dupa care este indepartata usor cu o carpa moale.

Si pasta de dinti poate fi folosita in acelasi fel. Este insa indicat sa folosesti pasta de dinti alba si sa o eviti pe cea sub forma de gel. Indepartezi apoi pasta de dinti cu o carpa curata si uscata.
 

Curata candelabrele


Curatarea candelabrului pare un lucru greu de realizat, insa daca folosesti solutia de curatare potrivita poate fi o joaca de copil. Scoate candelabrul si apoi inmoaie-le intr-o solutie formata din trei parti de apa si o parte de alcool. Lasa la inmuiat cateva minute, pana cand toata murdaria se dizolva. Clateste apoi cu apa si sterge cu o carpa curata.
 

Curata obiectele din alama


Daca vrei ca manerele si obiectele din alama din casa ta sa straluceasca de curatenie fierbe-le in ketchup. Pune toate obiectele din alama intr-o cratita, acopera-le cu sos ketchup si lasa pe foc pana da in clocot.

Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert cateva minute. Clateste-le apoi bine cu apa si sterge-le cu o carpa uscata.
 

Curata tacamurile


Chiar daca trebuie sa cureti tacamurile, este indicat sa previi cat mai mult matuirea acestora. Pentru asta este indicat sa pastrezi in sertarul in care tii tacamurile o farfurie cu orez sau o bucata de carbune. Acestea au puternice proprietati de absorbtie a umezelii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare