Amenajarea casei

#curatenie #curatenie generala #electrocasnice #parchet #casa

Cum sa cureti o casa inainte de a te muta in ea

Daca ai de gand sa te muti intr-o casa ce a mai fost locuita este bine sa faci o curatenie generala inainte de a-ti aduce lucrurile. Pentru ca sanatatea ta si a familiei tale sa nu fie in pericol, este indicat sa cureti si sa dezinfectezi anumite zone si obiecte din noua ta locuinta. Iata care sunt acestea:


1 Electrocasnicele


Pe langa faptul ca resturile de mancare intarita din aparatele electrocasnice emana un miros neplacut , acestea sunt pline de microbi si bacterii. Acorda o atentie deosebita aragazului, cuptorului cu microunde dar si frigiderului. Poti sa folosesti produse speciale din comert sau unele naturale, de tipul otetului sau bicarbonatului, foarte eficiente si nontoxice.

Nu uita sa degresezi si partea de sub aragaz, respectiv frigider, zona in care se aduna multi microbi.

De asemenea, nu uita sa cureti aparatul de aer conditionat intrucat bacteriile ce se instaleaza in interiorul sau poate genera o serie de boli.


Citeste mai multe despre:


2 mobila de bucatarie


Bucataria este locul in care se aduna foarte multi microbi. Foloseste un dezinfectant pentru a sterge rafturile si corpurile din bucatarie. Urmele de grasime pot fi indepartate usor cu o solutie formata din apa si bicarbonat.

Uita-te cu atentie si in spatele corpurilor pentru a vedea daca nu sunt urme de gandaci de bucatarie.


3 Chiuveta din baie si bucatarie


Stiai ca, dupa toaleta, chiuveta este locul din casa in care se aduna cele mai multe bacterii? Foloseste o solutie dezinfectanta pentru chiuvetele din baie si bucatarie pe care s-o lasi sa actioneze timp de cateva minute inainte de a o indeparta. Acorda o atentie deosebita si bateriilor.

Depunerile de grasime, sapun sau murdarie blocheaza calea de drenare a apei si infunda tevile de scurgere, degajand un miros urat. De aceea, odata cu dezinfectarea chiuvetei este bine sa te ocupi si de desfundarea tevilor.


Citeste mai multe despre:


4 Pardoseala


Aseaza o laveta peste o perie cu perii scurti si tari si apoi curata pardoseala cu grija, folosind o solutie dezinfectanta pentru gresie.

Pentru lustruirea parchetului foloseste o ceara speciala sau ulei de in. Evita produsele pe baza de amoniac dar si apa pentru ca se poate umfla.


Citeste mai multe despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului