Amenajarea casei

# curatare faianta #curatare gresie #sfaturi curatenie # curatenie baie #curatenie casa

Cum sa cureti corect faianta din baie! Doar asa va straluci!

Baia este o incapere in care curatenia este esentiala, nu doar pentru aspectul estetic, ci mai ales pentru igiena ta si a celor dragi tie. Pe langa obiectele sanitare si podeaua, care sunt in general cel mai frecvent curatate, trebuie sa stergi la fel de des si placile de faianta.

Iata cum sa cureti in mod corect faianta din baie astfel incat aceasta sa straluceasca si sa oferi o senzatie de prospetime incaperii.

Incepe prin curatarea rosturilor

De cele mai multe ori, rosturile dintre placile de faianta pot fi mai murdare decat placile. In plus, daca nu le cureti cu o anumita frecventa, murdaria se va depune si in timp pot chiar sa apara urme de mucegai.

Cea mai buna modalitate pentru a elimina orice murdarie de pe rosturi este sa folosesti o periuta de dinti veche si un agent de curatare eficient. Substantele mai puternice sunt recomandate doar in cazul in care ai urme de mucegai, fiind insa esential sa lasi apoi usa si fereastra la baie deschise pentru a aerisi bine incaperea.

Prepara propriile substante de curatare

Daca faianta si rosturile nu prezinta mucegai sau alt tip de murdarie persistenta, nu este nevoie sa folosesti substante chimice. Acestea nu sunt sanatoase pentru tine si nici nu sunt benefice pentru placi.

Astfel de solutii pe care le poti prepara cu usurinta sunt urmatoarele:

 

1. Amestecarea unor cantitati egale de apa si otet alb distilat poate produce un agent de curatare eficient. Inmoaie apoi o carpa in amestec si sterge placile si rosturile pana cand se curata.

2. Aplica suc de lamaie. Sucul de lamaie este usor acid, ceea ce il face o solutie ideala pentru curatarea placilor de faianta. Umple o sticla de pulverizare cu suc de lamaie, stropeste direct placile si sterge-le cu un burete umed. Sau poti umezi buretele direct in sucul de lamaie, iar la final clateste faianta cu apa calda.

3. Foloseste bicarbonat de sodiu si apa in cantitati egale astfel incat sa obtii o pasta. Acest amestec este ideal pentru rosturi, pentru a indeparta urmele de murdarie. Foloseste o perie rigida pentru aplicare si, la final, sterge cu o carpa umeda.

4. Pregateste o solutie mai puternica folosind jumatate de cana de bicarbonat de sodiu, o lingurita de sapun lichid si o jumatate de cana de peroxid de hidrogen. Toarna acest amestec intr-o sticla de pulverizare si stropeste placile de faianta. Dupa 10 minute le poti sterge cu o carpa sau cu un burete umed.

Ofera un plus de stralucire

Curatarea rosturilor si placilor de faianta trebuie facuta frecvent, pentru a impiedica impuritatile sa se depuna si sa fie prea greu de curatat. Iar dupa curatarea acestora, pentru a da placilor de faianta un plus de stralucire, poti aplica o data pe an un strat de ceara auto.

De regula, tehnica de aplicare a acesteia variaza in functie de tipul de ceara pe care il folosesti. Insa, nu este gresit nici daca introduci direct in ceara o carpa curata, pe care apoi o poti aplica direct pe placile de faianta. Vei observa ca ceara auto va preveni cresterea mucegaiului si va oferi o stralucire frumoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului