Amenajarea casei

#diy #amenajare casa #crengi #decor inedit

Cum sa creezi un decor inedit de perete cu crengi de copac

In cazul in care ai acasa un perete alb simplu si crezi ca ar putea contribui la farmecul estetic al incaperii, incearca sa il infrumusetezi cu un decor inedit de perete cu crengi de copac. In acest fel, aduci un plus de originalitate designului interior si te bucuri de energiile pozitive ale naturii in interior.

Pentru acest proiect creativ, ai nevoie de cateva crengi de copac proaspat taiate, pe care sa le montezi pe un raft suspendat din lemn. Masuratorile de mai jos sunt adaptate unui perete de 2,990 metri.


Materialele necesare

  • 3 sipci din lemn 19x19 mm taiate in functie de perete
  • raftul A de 3 m x 90 x 19 mm taiat in functie de perete
  • 5 crengi subtiri de copac
  • raftul B de 3 m x 29 cm x 19 mm taiat in functie de perete
  • 2 suporturi pentru rafturi
  • 1 masca de 40 x 19 mm


Vei mai avea nevoie de un creion, ruleta, fierastrau, masina de gaurit, holtsuruburi, cumpana, ciocan, foarfeca de gradina, cuie, banda pentru vopsit, pensula, vopsea neagra mata si smirghel.

Pasu 1. Dupa ce ai taiat sipcile pentru a se incadra perfect pe perete (una pentru peretele din spate, doua pentru peretii laterali), fixeaza-le pe pozitii cu ajutorul unor stifturi de perete.

Pasul 2. Raftul va fi fixat in doua parti, pentru a permite introducerea crengilor. Taie raftul A si monteaza-l pe peretele din spate, cu sprijin pe sipci, folosind masina de gaurit si holtsuruburile.

Pasul 3. Sculpteaza crengile si taie-le la dimensiunea potrivita cu foarfeca de gradina si fierastraul, astfel incat sa se incadreze la 1 m de la tavan. Decide locul in care vei pozitiona fiecare creanga, marcheaza-l cu creionul si decupeaza sipca in functie de tulpina fiecarei crengi.



Pasul 4. Gaureste crengile in dreptul zonelor marcate si fixeaza-le de rafturi cu ajutorul holtsuruburilor.



Pasul 5. Taie raftul 5 in dimensiunea potrivita, pune-l pe pozitie si marcheaza nodurile in care se imbina cu crengile, apoi decupeaza.



Pasul 6. Pune putin adeziv si monteaza doua suporturi pentru rafturi sub raftul B. Aplica adeziv pentru lemn pe marginea din spate a raftului B, apoi lipeste-l de raftul A. Fixeaza-l cu ajutorul holtsuruburilor.



Pasul 7. Pentru a acoperi partea frontala a raftului B, taie o masca din lemn pe dimensiunea acestuia si fixeaz-o cu cateva cuie.



Pasul 8. Aplica banda de vopsit pe marginea peretelui, vopseste raftul si lasa-l la uscat. Indeparteaza banda si bucura-te de rezultatul final. Poti decora crengile cu crafturi din hartie sau orice alte obiecte ornamentale doresti.





Sursa foto: yimg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare