Amenajarea casei

# tablou perete #atarnare tablou #tablou

Cum sa atarni un tablou pe perete

Daca vrei sa faci o prima impresie buna, ori daca vrei sa transformi locuinta intr-un spatiu primitor cu siguranta printre decoratiunile care captiveaza atentia sunt tablourile.

 

Panzele colorate insufletesc si dau energie incaperii, totodata sunt elemente care iti permit sa te exprimi. 

Cateva tablouri atarnate inteligent  sunt instrumentele de care ai nevoie! In randurile urmatoare ne-am propus sa iti precizam cateva aspecte despre cum trebuie atarnat un tablou pe perete pentru a fi pus in valoare. 

Montarea tablourilor nu este o sarcina tocmai banala. Iata care sunt detaliile pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a avea siguranta ca piesa de arta selectata va fi in centrul atentiei dar si ca aceasta va corect atarnata.

Analizeaza dimensiunile

Pentru a descoperi sistemul de montare potrivit trebuie sa analizezi cu atentie dimensiunea tabloului. Lungimea, latimea si greutatea sunt cateva dintre elementele pe care trebuie sa le verifici. In functie de aceste constante poti alege sistemul de prindere. Cuiele simple sunt potrivite pentru piesele de dimensiuni reduce cu greutate mica. Cand alegi un tablou mediu poti alege ca sisteme de prindere holsuruburile. In cazul pieselor de dimensiuni mari este indicat sa te orientezi cate sisteme multiple de prindere. 

Descopera locul perfect!

Sa gasesti peretele perfect pentru atarnarea tabloului poate fi cea mai mare provocare. Este recomandat sa montezi tablouri pe peretii liberi. Astfel acestea devin piese centrale, piese de interes care ofera pata de culoare incaperii. Specialistii atrag atentia ca tablourile trebuie montate la nivelul ochilor, doar asa sunt puse in valoare!

Perete galerie?

Da, pare interesant! Sa iti creezi propria galerie de tablouri in living, pe hol sau in biblioteca! Nu este imposibil,  este chiar o solutie ce denota bun gust si rafinament. Trebuie totusi sa gasesti lini comune pentru a beneficia de aspect vizual placut, asa ca grupeaza-le doua cate doua si creeaza linii de nivel!

Montarea propriu-zisa

Montarea efectiva a tablourilor necesita ceva  efort. Daca ai ales locul perfect, trebuie sa treci la masuratori, iar acestea trebuie realizate cu precizie. Cu siguranta  nu iti doresti un tablou care sa atarne stramb sau care sa pice la fiecare atingere. Asa ca, efectueaza masuratorile cu maximum de responsabilitate si  marcheaza cu un instrument de scris zona de centru. Insereaza sistemul de prindere si atarna tabloul!

Sarcina de atarnate de tablouri nu este una dificila, dimpotriva este una placuta si relaxanta. Rezultatul final aduce satisfactii personale majore! Ce mai astepti? Ai descoperit tablouri pe gustul tau?

Sursa imaginii: Dovido.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare