Amenajarea casei

#amenajare casa #sfaturi practice #decor casa #ascundere imperfectiuni #imperfectiuni

Cum sa ascunzi imperfectiunile din decorul casei

Oricat de mult te-ai straduit sa atingi perfectiunea in amenajarea casei, poti constata in timp ca fie ai neglijat unele aspecte, fie ai deteriorat prematur mobilierul, parchetul sau peretii sau ai uitat sa ascunzi cablurile care zac acum inestetic pe podea. Inainte sa te gandesti la o noua investitie in renovari, afla care sunt masurile ingenioase care te ajuta sa ascunzi imperfectiunile din decorul casei, cu cheltuieli minime.

O minte stralucita compenseaza intotdeauna un buget modest, ba chiar da nastere unor solutii care sa iti faca decorul casei cu atat mai original. Mai jos ai cateva imperfectiuni care apar frecvent in locuinte, chiar in cele proaspat amenajate, precum si solutiile care le remediaza instant.


Prea multa lumina

Lumina naturala este sanatoasa acasa, insa prea multe raze de soare in locuinta pot face ravagii: afecteaza vizibilitatea monitoarelor, creste disconfortul termic in luni calduroase sau decoloreaza tesaturile si mobilierul. In afara de solutia draperiilor, la care oricine se poate gandi, poti apela si la alte masuri care sa filtreze lumina care patrunde in casa:

  • vopsea speciala pentru sticla, care blocheaza razele UV ce transforma casa intr-o sera.
  • folie transparenta pentru geamuri, ca un film subtire care lasa lumina sa intre cu o intensitate placuta, nu iti stirbeste din priveliste si asigura o iluminare optima in casa.



Cabluri la vedere

Problema cablurilor multe si inestetice este comuna in era tehnologiei, iar daca ai uitat sa le ascunzi cumva in plinta peretelui (sau poate vrei sa ai acces usor la ele), monteaza un mini-gard din lemn atasabil de plinta cu banda autodeziva. Decorul casei va fi cu atat mai atragator.



Sursa foto: slashgear.com


O alta variata este sa nu ascunzi propriu-zis cablurile, ci sa le dai o noua identitate: prinde-le din loc in loc cu plastic de sigilare in forme estetice si creative (exista in magazinele de bricolaj), astfel incat cablurile sa se transforme in tulpina unei plante, de pilda.



Sursa foto: home-designing.com


Mobilier deteriorat

Ai scapat un obiect greu pe masuta de cafea din sticla si s-a ciobit? Televizorul a urme pe comoda din living? Poti ascunde semnele inestetice cu ajutorul unui produs cu totul nou, foarte util in redecorarea pieselor de mobilier: scotch-ul dantela!



Sursa foto: happykatie.com


Parchet zgariat

Se prea poate ca, in timpul mutarii mobilierului, sa apara mici lovituri pe suprafata parchetului. Solutia este sa lipesti folie autocolanta in aceleasi nuante cu parchetul tau, ce se poate "camufla" perfect in decor.

Sursa foto: bizoo.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare