Amenajarea casei

#gradina #tantari #insecte #protectie

Cum sa alungi tantarii din jurul casei

Fie ca esti la un gratar cu prietenii, fie ca te bucuri de o zi impreuna cu familia la picnic, tantarii vor fi mereu disponibili si neinduratori. Ti se pare imposibil sa ii alungi din gradina si crezi ca doar solutiile cu aplicare directa pe piele sunt eficiente? Iata cateva trucuri pentru a trimite aceste insecte in curtea vecinilor.

1 Ingrijeste spatiile verzi
Tantarii au obiceiul de a-si depunde ouale in spatiile verzi si umbrite. Pentru a evita ca acestia sa salasluiasca in gradina ta, este bine sa tunzi iarba cat mai des, astfel incat sa fie toata la acelasi nivel, fara buruieni sau uscaturi. Scapa de cuiburile parasite de pasari din copaci sau din jurul casei, deoarece si aici se poate infiinta un cuib de tantari. Gardul viu si tufele de flori vor fi curatate de uscaturi si de frunze in exces, astfel incat sa nu contina zone inchise si incarcate.
2 Evita umezeala din jurul casei
In special dupa o ploaie torentiala este bine sa imprastii apa din zonele in care aceasta s-a acumulat. Apa va atrage peste noapte zeci de tantari, iar acestia vor parasi foarte greu curtea ta. Scapa de baltile formate dupa ploaie si nu lasa la intamplare vase cu apa.

Daca folosesti un sistem pentru irigarea gazonului sau pentru improspatarea aerului din curte, asigura-te ca udarea se face astfel incat apa sa nu se mentina la suprafata solului, chiar daca acest lucru presupune udarea zilnica sau chiar de cateva ori pe zi.
3 Mizeaza pe efectul fumului
Spiralele parfumate sunt indicate pentru balcon, terase si alte spatii deschise. Acestea functioneaza precum betisoarele parfumate, alungand tantarii din zona de actiune. Fumul emanat, precum si substantele chimice, fac ca acest produs sa nu fie recomandat spre utilizare in interior sau in spatii inchise.

Daca ai organizat un gratar in aer liber sau esti pe malul unei ape, spiralele de mai sus nu vor avea un efect notabil. In gradina nu ai niciun motiv sa pornesti un foc de tabara, insa poti miza pe fumul de gratar. Daca esti la picnic poti scapa de tantarii din zona in care stai daca pui pe foc cateva frunze de salcie sau papura umezita.
4 Foloseste produse speciale
Sistemul de ultrasunete sau cel de raze ultraviolete exista si in varianta pentru exterior sau cu posibilitate de incarcare la bateria auto. Astfel le poti lua cu tine la pescuit sau in excursie cu cortul. In general cam toate produsele folosite in inteiorul casei sunt prezentate si in varianta pentru exterior. Din pacate unele dintre acestea pot fi daunatoare mediului inconjurator sau animalelor.
Cremele si solutiile ce se aplica direct pe piele sunt, de asemenea, eficiente. Unele produse din comert contin substante chimice si pot produce alergii. Poti incerca solutii naturale, pe care le poti „fabrica” chiar la tine acasa.
5 Apeleaza la cateva trucuri

  • Poarta haine mai inchise la culoare deoarece tantarii sunt atrasi de culorile deschise. Chiar daca pe perioada verii textura hainelor nu este suficient de rezistenta pentru a impiedica intepatura , culoarea acesteia s-ar putea sa reduca considerabil numarul de bubite rosii de pe pielea ta;
  • Dimineata devreme si seara tantarii sunt foarte activi. Evita aceasta perioada, mai ales daca esti o persoana alergica la intepaturi;
  • Evita parfumurile si mirosurile dulci, florale sau exotice, deoarece acestea atrag tantarii ca un magnet;
  • Achizitioneaza o bratara impotriva tantarilor. Aceasta contine in general insecticid bio, 100% din plante si emana un miros placut pentru noi si absolut respingator pentru insecte. Bratara poate fi purtata oriunde (padure, apa, gradina) si are un termen de valabilitate direct proportional cu perioada de timp in care intra in contact cu aerul.

 Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea