Amenajarea casei

#baie #chiuveta #lavoar #baie moderna

Cum sa alegi un lavoar modern pentru baie

Chiuveta alba din email, in forma ei traditionala, nu mai este de multa vreme in tendinte. Aceasta a fost inlocuita de lavoare cu forme unduitoare, rotonjite, curbate sau, dimpotriva, ascutite si drepte. Lavoarul este o instalatie sanitara esentiala in orice baie si aspectul sau conteaza foarte mult in aspectul general al acestui spatiu al casei. Fa o baie moderna si stilata alegand un lavoar deosebit, aflat in tendinte.



In general lavoarul modern are o puternica componenta estetica. Prin formele sale, de la corp de lebada la boluri, de la patrate si dreptunghiuri la cochilii de melc, lavoarul modern inceteaza sa fie numai o piesa functionala, pentru a fi si o piesa de decor.

Pentru a alege un lavoar modern este bine sa tii cont de cateva detalii. Iata in continuare ce trebuie sa faci:


1 Prospecteaza piata


Mergi prin magazine de specialitate, cauta pe internet , rasfoieste reviste. Modelele actuale de lavoar sunt extrem de diversificate, de la cele clasice la cele avangardiste. De asemenea, combinatiile de chiuveta, suport si robinet sunt si ele foarte diversificate. Vei putea face alegerea potrivita pentru tine numai dupa ce vei selecta cateva modele care ti-au placut. Pornind de acolo poti sa faci o lista de posibilitati.


2 Tine cont de celelalte elemente ale baii


Nu uita ca atunci cand vei opta pentru un anumit model trebuie ca acesta sa se potriveasca cu vasul WC si cu cada, daca ea exista. Cu cat este mai inedita chiuveta, cu atat este mai important ca si celelalte obiecte sanitare sa se asemene sau sa fie din aceeasi gama. De exemplu, un lavoar din travertin nu se va potrivi deloc cu un vas din email.


3 Ia in consideratie preturile pentru chiuveta de baie


Din fericire, in ceea ce priveste obiectele sanitare, inclusiv lavoarul, acestea sunt extrem de diversificate ca pret, fiind disponibile pentru toate buzunarele. Un lavoar modern, rotund, care sta suspendat deasupra unui blat de baie, poate costa 200 Ron. Exista insa si lavoare cate pot costa peste 1000 Ron.


4 Modul de prindere al lavoarului


Un aspect extrem de important care nu trebuie trecut cu vederea il reprezinta modalitatea de instalare. Chiuveta sau lavoarul poate fi incastrat in dulapiorul de baie, poate fi prins chiar pe blat, poate fi suspendat pe perete etc. Trebuie sa te gandesti ca atunci cand cumperi o chiuveta moderna care se achizitioneaza singura, fara suport, va trebui sa apelezi la o firma care produce mobilier de baie, pentru a alege un corp sau o placa pe care sa fie instalat acel lavoar. Costurile se maresc, in acest caz, insa si efectul este unul foarte placut.

O alta varianta este sa cumperi un lavoar care este disponibil numai impreuna cu dulapul sau corpul in care este incastrat. Sunt seturi cu dulapior si chiar oglinda, care se cumpara numai impreuna.

O a treia varianta este sa apelezi la o firma renumita, care are produse moderne, dar foarte costisitoare. Gasesti, de exemplu, produse luxoase din game italienesti, cu linii inedite, cu o curgere a apei cu totul speciala, care are si rol estetic in ansamblul baii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare