Amenajarea casei

#culori #material textil #plastic #nuiele #cos de rufe

Cum sa alegi cosul de rufe

Cosul de rufe poate ocupa un spatiu considerabil intr-o camera sau ii poate strica aspectul. Locul unde il pozitionezi, culoarea si materialul din care este fabricat conteaza foarte mult, cu atat mai mult cu cat spatiul nu este cel mai mare atuu al casei tale.

1 Alege plasticul pentru o sortare amanuntita 

Majoritatea cosurilor pentru rufe murdare sunt confectionate din plastic si dotate cu orificii de aerisire si capac. Dimensiunile difera, precum si calitatea produsului in functie de producator si, bineinteles, de pret.
Daca locuiesti singur, atunci un exemplar de dimensiuni mari iti va fi suficient.

In cazul in care spatiul iti permite, poti aloca fiecarui membru din familie cate un cos. Acesta il va distinge pe al sau dupa culoare sau marime. Modelul potrivit ii poate face pe copiii tai mult mai ordonati si atenti cu spatiul lor.

O alta varianta este instalarea recipientelor colorate in functie de culoarea hainelor ce se vor a fi introduse in interior. Daca plasticul nu te atrage, atunci incearca impletitura de nuiele. Poti gasi mai multe modele si dimensiuni, precum si un numar variat de nuante (alb, negru, culorile lemnului etc). Pentru acei membri din familie foarte neatenti, poti lipi o eticheta in care sa mentionezi categoriile de haine.

Aceasta sortare este extrem de utila in cazul in care nu te ocupi intotdeauna de spalatul rufelor, ci mai exista si temerari care obisnuiesc sa spele laolalta hainele albe si sosetele negre.


2 Incearca un cos pliant pentru eliberarea spatiului

La Ikea gasesti cos de rufe pliant, cu sacul din material subtire si cadrul din metal. Este ideal pentru camerele mici deoarece poate fi strans si ascuns in spatele unui dulap sau in debara. Din pacate nu este acoperit, asa ca hainele de la suprafata pot aduna mult praf daca nu sunt spalate in rapid. Pretul acestuia este aproximativ 10 RON.  

In cazul in care ai o pisica, aceasta modalitate de depozitare a rufelor murdare nu este cea mai sigura. Materialul subtire se agata foarte usor si nu rezista sub ghearele ascutite ale pisicii.

In alte magazine poti gasi si variante acoperite, tot pliante, insa la un pret mai ridicat.

3 Atrage-i pe cei mici in joaca de-a curatenia

Daca prichindeii nu sunt atenti in ceea ce priveste hainele pe care le murdaresc, atunci cumpara ceva special care sa ii atraga.

Incearca un cos din plastic colorat sau monteaza la el in camera o etajera din material textil , colorata si compartimentata. Lipeste pe fiecare compartiment cate un desen sau poza cu obiectul vestimentar pe care cel mic il va introduce (sosete, pantaloni, tricouri etc)


4 Ofera-i o functie decorativa

Astazi poti gasi in magazine o multitudine de variante de cutii si cosuri ce pot fi folosite in acest scop. Un cos patrat, din nuiele, colorat modern si cu un capac potrivit nu va da de banuit niciodata ca ascunde rufe murdare. Il poti folosi ca suport pentru diferite accesorii ce le folosesti zilnic sau poti aseza pe acesta o vaza cu flori.

Desi este captusit cu material textil usor de spalat, exteriorul poate crea probleme deoarece nuielele agata cu usurinta materialele din jur.

In cazul in care bugetul iti da batai de cap si nici spatiul nu e mai prietenos, fa un compromis si alege cutii din carton frumos colorate. Le gasesti sub diferite dimensiuni, au capac precum si orificii pentru aerisire.
5 Alege cea mai restransa varianta

Un sac din material textil poate fi solutia pe care o cauti. Nu te gandi la un banal sac, ci mai degraba la o traista. Este suficient de incapatoare, ocupa spatiu putin in debara, poate fi atarnata oriunde si are un snur cu care sa o inchizi si sa o deschizi.

Intr-adevar, nu va cuprinde atat de multe haine ca un cos de rufe solid si va trebui sa o speli periodic in masina de spalat pentru a scapa de mirosul neplacut acumulat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului