Amenajarea casei

#corpuri de iluminat # alegere corpuri de iluminat #iluminare casa

Cum sa alegi corpurile de iluminat perfecte pentru casa ta?

Naturala sau artificiala, lumina este cea care ne pune in valoare intreaga locuinta, atat din punct de vedere functional, cat mai ales estetic. O casa devine “acasa” atunci cand, dupa o zi istovitoare si stresanta, revii in locuinta si te umpli de energie, in compania unei carti bune sau a unui pahar cu vin.

Fie ca vorbim despre amenajarea completa a locuintei, fie de mici modificari, o atentie sporita trebuie acordata corpurilor de iluminat. Indiferent ca vorbim despre baie, bucatarie, living sau dormitor, corpul de iluminat trebuie sa se integreze perfect in stilul intregii locuinte, sa iti ofere suficienta lumina artificiala, insa fara a-ti obosi ochii.

Din dorinta de a reduce factura la energie, dar si de a fi mai prietenosi cu mediul inconjurator, multe persoane prefera sa opteze pentru becuri LED, cu lumina calda sau rece, atat in interior, cat si pentru iluminatul exterior.

De ce sunt atat de eficiente corpurile de iluminat cu LED?

Dincolo de economia importanta la factura de energie electrica, corpurile de iluminat cu LED (proiector LED, spoturi, lampi, panouri, candelabre si aplice LED) sunt extrem de sigure pentru sanatatea oamenilor si a animalelor de companie.

Contrar afirmatiilor din ultimii ani, studiile efectuate in ultima vreme au concluzionat in mod clar faptul ca iluminatul LED nu prezinta niciun pericol pentru sanatate. Afirmatiile de pana acum aveau in vedere potentiale probleme ale ochilor, odata cu expunerea indelungata la lumina prea puternica. Dar acelasi lucru se intampla si in perioadele in care soarele straluceste la intensitate maxima si vrei sa il privesti direct, fara ochelari de protectie.

Corpurile de iluminat LED potrivite fiecarei camere a locuintei

Odata cumparat becul sau corpul de iluminat LED (avand in vedere urmatoarele criterii: temperatura culorii, fluxul luminos si intensitatea luminoasa), poti incepe instalarea acestuia, in functie de tipul incaperii si al activitatii pe care o desfasori.

Astfel, in bucatarie, unde este necesara o cantitate mare de lumina, poti opta pentru modelele de spoturi LED sau aplice si plafoniere. Avand in vedere ca blatul din bucatarie trebuie iluminat separat, poti integra cateva spoturi cu LED imediat sub mobila suspendata, chiar si in zona plitei sau a aragazului.

Pentru living-ul spatios, o buna metoda de a “umple” camera cu lumina articificiala este un candelabru Blanche, daca tavanul este suficient de inalt. Pentru zona canapelei sau a semineului, spre exemplu, unde te relaxezi citind o carte, poti opta pentru o veioza din metal cu abajur, ce ofera o lumina calda, placuta, dar care poate pune in evidenta si diverse elemente de décor, precum tablouri sau fotografii de familie.

In baie, sursele de iluminat sunt extrem de importante. Daca incaperea este mica, asta nu inseamna ca te poti rezuma doar la o sursa, ci poti opta si pentru un proiector LED, plasat in dreptul oglinzii.

In dormitor, lumina trebuie sa fie relaxanta, calda si placuta. Pentru camera copiilor, o buna optiune este Lampa LED-Proiector de Stele Playz Kidz, ce va proiecta stele si lunile anului in engleza, ajutandu-l pe cel mic sa adoarma mai usor. Pentru dormitorul matrimonial, spre exemplu, se poate opta pentru o sursa de iluminat cu reglator de intensitate.

Si in exterior, ai nevoie de solutii eficiente de iluminat, dar care sa puna in valoare gradina, curtea sau terasa. Pentru caile de acces poti opta pentru o lampa cu LED, care se incarca solar si pornesc doar atunci cand cineva se apropie, apoi se sting treptat, pe masura ce se indeparteaza.

Solutiile pentru a aduce lumina in casa ta sunt multiple. Cu putina atentie, bun gust si dedicare, poti alege corpurile de iluminat perfecte, care sa transforme orice simpla casa intr-un adevarat “acasa”.

Sursa foto principala: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare