Amenajarea casei

#alegere semineu #seminee

Cum sa alegem un focar de semineu potrivit caminului nostru?

Alimentat prin arderea lemnului sau prin alte surse de energie, semineul este si in prezent un sistem de incalzire preferat pentru eficienta si impact estetic.

Atunci cand doriti sa achizitionati un focar semineu, asigurati-va ca aveti raspunsul la toate intrebarile necesare pentru a face cea mai buna alegere pentru dumneavoastra.

Cum alegem un focar de semineu?

Luati in considerare caracteristicile pe care le preferati, fie ca e vorba de preferinte de design sau daca intentionati sa econimisiti bani cu plata utilitatilor lunare.

Iata care sunt cateva dintre criteriile de evaluare a calitatii unui focar semineu prformant:

  • Randamentul
  • Caldura pe metru patrat
  • Timp de incalzire
  • Sticla cu auto-curatare
  • Accente iluminate

Intre ce tipuri de focare putem alege?

Atunci cand alegeti un semineu este indicat sa va intrebati care este cea mai buna optiune pentru dumneavoastra. Ce tip de focar se potriveste cel mai bine camerei respective? Care tip de focar se adapteaza corespunzator domiciliului dumneavoastra?

Exista doua tipuri principale de incalzire cu ardere curata: incalzirea prin convectie si cea prin radiatie. Incalzirea prin convectie creaza o arie care permite aerului sa circule in jurul focarului. Odata ce aerul trece prin focar, acesta se incalzeste. Aceasta actiune este cunoscuta sub numele de convectie.

Incalzirea prin convectie asigura o incalzire mai uniforma a camerei. Aerul este incalzit de sus in jos, actionand ciclic. Mai intai se incalzeste aerul care inconjoara zona de plafon si apoi impinge aerul cald in jos. Aerul incalzit prin convectie este mai potrivit pentru o camera sau o casa cu o inaltime standard a tavanului si unde se doreste o distributie mai uniforma a caldurii.

Caldura prin radiatie actioneaza rapid si daca stati aproape de sursa de caldura puteti sa va incalziti repede chiar daca intreaga camera nu are timp sa se incalzeasca. Un focar cu caldura prin radiatie este mai potrivit pentru camere cu tavane inalte.

Focarele din fonta au nevoie in general de putin mai mult timp pentru a se incalzi, dar si pentru a se raci dupa ce focul s-a stins. Acestea ofera in schimb o rezistenta superioara si durabilitate.

Focarele din otel functioneaza in sens invers, incalzindu-se mai repede, dar si racindu-se mai repede. Daca intentionati sa folositi semineul doar de cateva ori pe saptamana, un focar semineu de otel ar fi cea mai buna alegere pentru dumneavoastra.

Exista doua mari categorii de seminee pe lemn: cele cu vatra inchisa sau cu geam si cele cu vatra deschisa. Piata de profil pune la dispozitie o gama foarte variata de focare cu vatra inchisa, alaturi de numeroase modele de seminee, focare seminee si accesorii seminee.

Printre focarele cu vatra inchisa distingem:

  • Focar semineu din fonta, despre care se considera deja ca fac parte din categoria focarelor traditionale, avand un randament intre 60% si 75%, fara gazeificare sau postcombustie. Dezvolta temperaturi de cca 450 °C in interior si peste 300 °C pe evacuare;
  • Focar semineu din fonta, placat la interior cu samota sau cu fonta dubla – Acest tip de placare are un efect mai putin toxic asupra mediului si sunt chiar considerate Seminee Eco sau Bio determinand semineul sa degajeze mai putine noxe. Aceste seminee au un randament de peste 82 % -85 %, Temperatura din interior este peste 600-700 °C, iar cea de la evacuare nu depaseste 230-270 °C. Aceste modele se remarca prin nivelul mare de autonomie, pana la 10 ore si garantia extinsa de pana la 10 ani;

Unde se gasesc cele mai bune focare pentru seminee?

Daca nu v-ati decis inca asupra unui model de semineu sau focar semineu, aveti la dispozitie catalogul online sau echipa de specialisti de aici care va vor ajuta sa luati cea mai buna decizie pentru dumneavoastra.

Seminee-expert.ro va asteapta sa ii contactati la numarul de telefon +40 21 659 65 19, sau direct in showroomul cu sisteme funcționale pe strada Toamnei, Nr 27, Sector 2, Bucuresti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului