Amenajarea casei

#tablou #decoratiune tablou #decoratiuni casa #rama tablou

Cum sa agati corect un tablou

Daca ai un tablou preferat si ai gasit locul ideal unde vrei sa-l agati, crezi ca lucrurile de acum sunt extrem de simple. Insa, pozitia incorecta a unui tablou poate sa strice complet imaginea de ansamblu a camerei. Iata cateva sfaturi usor de urmat pentru ca agatarea unui tablou sa se realizeze corect si sa nu ai probleme in viitor.

1 Gaseste locul potrivit

Daca vrei un singur tablou mare, pe tot peretele, varianta corecta este sa-l pozitionezi pe mijloc. Pentru a fi sigur ca rama tabloului este pozitionata chiar pe mijlocul peretelui, incepe sa masori latimea peretelui pe care vrei sa-l atarni. Imparte distanta masurata la doi si marcheaza jumatatea cu un punct facut cu un pix.


2 Decide care este inaltimea tabloului

Pozitioneaza rama astfel incat sa fie la nivelul privirii unui adult de inaltime medie. Ai grija ca partea de jos a ramei sa nu ajunga prea aproape de podea. Privirea ar trebui sa se poata concentra cu usurinta pe mijlocul tabloului, fara sa faci eforturi.

3 Marcheaza partea superioara a ramei

Cu aceasi pix, fa un semn pe perete , in partea superioara a ramei, ca sa stii unde se termina tabloul.
Truc : Daca nu esti sigur ca va rezista sistemul montat de tine, aplica si un adeziv pe marginile interioare ale tabloului.

4 Masoara cuiul

Masoara distanta de la marginea de sus a tabloului (loc pe care l-ai insemnat deja) si pana la locul in care vrei sa fixezi cuiul. Foloseste semnul de pe mijlocul peretelui, ca punct de reper ca sa afli unde vrei sa stabilesti cuiul. Deseneaza un X mic in acel loc.

5 Bate cuiul in unghiul potrivit

Pune o bucata mica de scotch transparent pe locul insemnat cu x pentru a preveni sfaramarea peretelui, in momentul in care cuiul intra in perete. Ia un ciocan si bate cuiul in perete, intr-un unghi usor ascendent.

Truc: Daca te temi ca te-ai putea lovi peste degete cu ciocanul, poti tine cuiul cu ajutorul unui carlig, cat timo il bati.

6 Agata tabloul

Plaseaza tabloul astfel incat gaura lui sa intre in cui si ajusteaza-l pana sta drept pe perete. Daca nu stii exact care este pozitia corecta a tabloului, ai putea folosi un boloboc sau o rigla.

Truc: Acum ca ti-a reusit fixarea primului tablou pe perete, poti fixa in acelamsi mod chiar si o oglinda sau o foto .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea