Amenajarea casei

#dus #casa #reparatii casa #reparatie dus

Cum repari un dus cu presiune mica

Dupa o zi grea la serviciu, tot ce iti doresti este un dus fierbinte, care sa te relaxeze si sa iti redea energia. Este insa o mare dezamagire sa ajungi acasa si sa descoperi ca dusul tau are o presiune foarte mica.

Atunci cand te astepti ca valuri de apa fierbinte sa te spele de tot stresul zilei descoperi ca dusul tau nu iti ofera decat cateva firicele anemice. Este cu adevarat inconfortabil sa ai un dus cu o presiune foarte mica.

Foarte multe persoane iubesc senzatia ca de ace pe care apa cu multa presiune o lasa asupra pielii si care ofera o mini sesiune de jacuzzi.

Cum sa faci fata unui dus cu presiune mica

Unul dintre principalele motive pentru care dusul tau are presiune mica este designul complicat care nu permite patrunderea unei cantitati mari de apa. Pentru a economisi bani si apa, designerii concep dusuri de acest gen.

Daca insa presiunea mica afecteaza toate instalatiile sanitare din locuinta, este indicat sa verifici volumul de apa sau sa chemi un instalator care sa vada care este problema.

Deblocheaza aparatul de dus

Majoritatea capetelor de dus dispun de un dispozitiv care blocheaza curgerea apei si reduce presiunea. Acest dispozitiv este un obiect din plastic cu perforatii, care se gaseste intre capul dusului si surub. Toate captele de dus pentru presiune mica dispun de acest obiect.

Pentru a rezolva problema tot ce trebuie sa faci este sa indepartezi acest obiect. Verifica intai tipul de atasament de care dispune. Cel mai probabil se va scoate cu ajutorul surubelnitei, care va detasa obiectul de pompa de apa.

Pentru a mari presiunea apei, indeparteaza capul dusului si localizeaza obiectul din plastic. Dupa ce l-ai identificat, indeparteaza-l si ataseaza la loc capul dusului. De altfel, pentru a nu intampina aceasta problema, este indicat sa alegi dusul potrivit. Discuta cu reprezentatii magazinului de unde il cumperi si afla care sunt cele mai bune modele.

Curata dusul

Daca dupa indepartarea obiectului din plastic problema ramane este indicat sa verifici daca dusul nu este blocat cu mizerie. Desfa capul dusului si curata-l bine, cu apa si detergent, astfel incat sa descongestionezi toate pasajele pentru apa. Perforatiile blocate restituie presiunea la normal.

Asadar, desfa capul dusului si curata toate depozitele care blocheaza curgerea apei, cu un burete din sarma si cu putin otet. Ai grija ca toate orificiile sa fie complet curatate, astfel incat toata presiunea sa revina la normal.

Schimba capul de dus

Daca si dupa indepartarea plasticului si curatarea dusului, presiunea este in continuare mica, este indicat sa schimbi capul de dus. Mergi in magazine specializate si alege acele modele care confera mai multa presiune.

De asemenea, este indicat sa te documentezi inainte sau sa discuti in magazin cu specialisti care iti pot spune cel mai bine care este cel mai potrivit model de dus. Un lucru important la care trebuie sa fii atent este ca dusul pe care il achizitionezi sa aiba filtre bune. Aceste filtre impiedica infundarea sitei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea