Amenajarea casei

#redecorare casa #spatii de depozitare #reconditionare mobila #mobilier vechi #dulap vechi

Cum redai utilitatea unui dulap vechi

Redecorarea locuinte presupune si inlocuirea pieselor vechi de mobilier. Cand nu vrei sau nu poti sa renunti la acestea, insa, le poti oferi o noua utilitate. Iata, in continuare, ce poti face cu un dulap vechi !

1 Depoziteaza vesela delicata

In situatia in care nu vrei sa renunti la un dulap vechi, cu aspect deosebit, il poti transforma intr-un spatiu de depozitare a veselei delicate. Foloseste, in acest sens, dulapurile prevazute cu vitrine, carora sa le elimini geamurile din sticla.

Pentru a nu obtine o vitrina clasica, aplica un suport suspendat pentru pahare de vin in interiorul dulapului si completeaza cu restul veselei delicate pe care o detii. Astfel, nu numai ca o vei pastra intr-un loc sigur, ferit de degradare, dar o vei avea si la indemana, astfel incat sa o poti utiliza ori de cate ori ai nevoie.

Pont: Daca vrei sa obtii o vitrina cu adevarat interesanta, imbina vesela de culori diferite si dispune-o in forme interesante (de pilda, creeaza un turn din pahare peste care plasezi cate o farfurie, decorat, in varf, cu un paharel in care ai pus cateva floricele din plastic).

2 Amenajeaza un birou

Te-ai gandit vreodata ca ai putea amenaja un adevarat birou in interiorul unui dulap caruia nu stii ce utilitate sa ii oferi? Aceasta solutie nu este doar ingenioasa din punct de vedere vizual, ci te va ajuta sa economisesti si spatiu!

Renunta la unul dintre rafurile vitrinei, astfel incat la baza acesteia sa poti plasa laptopul si obiectele de birotica de care ai nevoie. Raftul pastrat va putea fi folosit pentru a depozita carti, caiete, mape etc.

Ce faci cu usile vitrinei? Intrucat le vei tine mereu deschise, le poti transforma cu usurinta in suporturi pentru post-it-uri si alte notite. La final, nu iti mai ramane decat sa plasezi un scaun sau un fotoliu comod in fata noului tau birou!

Pont: Biroul tau original va fi si mai spectaculos daca alegi sa aplici pe fundalul vitrinei un tapet colorat, care sa se armonizeze cu culoarea dulapului.

3 Transforma-l in extensia debaralei

Camara si debaraua unei locuinte nu sunt niciodata suficient de incapatoare. In consecinta, poti construi o extensie a lor, pornind de la un dulap vechi. Nimic mai simplu: insereaza in interiorul sau cosul de rufe, produsele de igienizare a casei, fierul de calcat, manusile de plastic si orice alte ustensile care iti sunt utile la curatenie. Tot aici poti tine papiote, ace, nasturi, fermoare, pentru micile reparatii de care au nevoie periodic hainele tale.

Pont: Pe usile dulapului poti trece liste cu sarcini de curatenie si responsabilii lor: creeaza un orar care sa implice toti membrii familiei!

4 Foloseste-l pentru a depozita jucariile copiilor

In special atunci cand sunt foarte multe, jucariile celor mici pot ajunge sa fie imprastiate prin toata casa. Pentru a le aduce pe toate la un loc, te poti folosi de un dulap vechi! Sertarele pot fi etichetate, pentru a sti ce anume contin, iar usile dulapului pot deveni expozitia personala a celor mici, locul in care plasezi desenele lor.

Pont: Daca ai un dulap vechi mic, poti amenaja in interiorul sau si un mini-birou pentru copilul tau. In acest caz, pune-i la dispozitie celui mic acuarele, pensule, carioci, creioane si planse, toate organizate frumos in spatiul din dulap, pentru a-i permite sa se exprime artistic.

Sursa foto: www.bhg.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea