Amenajarea casei

#umezeala #sfaturi practice #protejare casa #umezeala casa

Cum iti protejezi casa de umezeala

Umezeala nu este benefica nici pentru sanatatea ta, nici pentru locuinta, tocmai de aceea ar trebui sa o tii la distanta de bunurile tale. Invata cum sa elimini umezeala, urmand cateva trucuri simple.


Cum identifici excesul de umezeala

Doar prin simpla respirare a aerului din casa este posibil sa nu-ti dai seama de gradul de umezeala. Iata alte semne ale aerului prea umed din locuinta:

  • hainele din sifonier sunt reci, jilave si miros urat
  • geamurile sunt aburite dimineata si seara
  • pete galbui pe tavan
  • pereti scorojiti si reci
  • igrasie in baie


Camerele cu un grad ridicat de umezeala sunt mediul propice pentru dezvoltarea mucegaiului si a igrasiei, asa ca trebuie sa iei masuri urgente pentru combaterea ei.


1. Foloseste un dezumidificator

Dezumidificatorul este excelent pentru reducerea umezelii din casa. Odata filtrat, aerul devine mai curat si mai uscat. Este bine sa stii ca acest produs elimina si o parte din praful din camera.


2. Izoleaza ferestrele, tavanul si peretii

Geamurile aburite si petele galbui de pe tavan sunt semne ale umezelii. Prin urmare, este important sa izolezi foarte bine locurile prin care umezeala isi face simtita prezenta in casa. Odata ce ferestrele sunt izolate, aerul umed si frigul de afara nu vor mai patrunde in interior pentru a forma condensul.

De asemenea, este important sa izolezi peretii, pentru a impiedica formarea mucegaiului in zonele care de obicei sunt acoperite de corpurile de mobilier.


3. Porneste hota din bucatarie

Hota de bucatarie este esentiala pentru pastrarea aerului curat. Pe langa faptul ca elimina mirosurile puternice de mancare, hota elimina si umezeala formata in timpul gatitului.


4. Monteaza un ventilator in baie

Daca nu ai aerisire in baie, dar observi ca pe pereti au aparut pete de igrasie, este recomandat sa montezi un ventilator. Acesta combate umezeala formata in timpul dusului si pastreaza aerul uscat.

Daca tot am ajuns in baie, este indicat sa verifici toate tevile. De multe ori, acestea se pot fisura, ducand la formarea umezelii in incapere.


5. Usuca hainele afara

Hainele proaspat spalate trebuie uscate doar in exteriorul casei, intrucat creeaza umezeala in interior. Daca nu ai posibilitatea de a usca hainele decat in camere, este indicat sa iti achizitionezi un uscator de rufe. Costa mai mult, insa reprezinta o investitie in santatea ta si in protectia casei.

Sursa foto: wisepropertycare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea