Amenajarea casei

# decoratiuni creciun #decorare casa craciun #sarbatori #craciun #decoratiuni sarbatori

Cum iti pregatesti casa pentru sarbatori? Idei simple de amenajare

Sarbatorile de iarna sunt asteptate cu nerabdare de multi dintre noi. Daca deja simti emotia sezonului sarbatorilor, cel mai bine este sa incepi din timp sa iti pregatesti casa pentru aceasta perioada, pentru ca ai multe lucruri de facut.

Poti incepe daca este cazul, cu mici renovari, care nu necesita mult timp. Apoi, nu uita de curatenie si de verificarea instalatiei electrice. Daca vrei sa-ti impodobesti casa cu tot felul de instalatii si ghirlande luminoase, este obligatoriu sa faci mai intai o verificare a tuturor prizelor si intrerupatoarelor.

Ca sa castigi timp, ar fi bine sa dai o fuga pana la Brico Mall, unde gasesti atat cabluri si conductor electrici, cat si scule electrice, echipamente de protectie si multe alte produse. Dupa ce ai terminat cu micile reparatii si verificari, este momentul sa te apuci de amenajare.

Iata mai jos cateva idei simple, pentru ca locuinta ta sa arate minunat in perioada sarbatorilor.

Uita de pomul traditional de Craciun

Brazii de Craciun pot face locuinta sa para un spatiu inghesuit. Asa ca, daca nu ai o locuinta incapatoare, ia in considerare un pom de Craciun realizat din hartie, carton, lemn, ori sticle. Nu uita de ghirlandele luminoase, dar si de globuletele colorate. Daca nu ai timp pentru un asemenea proiect, pur si simplu impodobeste casa cu luminite si crengi de brad.

Foloseste doar ce-ti place

Nu trebuie sa folosesti toate ornamentele pe care le ai, doar pentru ca sunt deja cumparate si nu vrei sa mai dai banii pe altele noi. Daca nu iti mai plac, nu le utiliza. Impodobeste-ti casa doar cu ornamentele care te fac sa te simti confortabil si care sunt pe stilul tau.

Impodobeste intreaga locuinta

Sezonul acesta este timpul sa faci o schimbare si sa acorzi atentie si altor incaperi din locuinta, nu doar sufrageriei. Poti decora inclusiv baia, cu lumanarele parfumate, flori si ghirlande. Nu uita de bucatarie si, daca nu dispui de cateva farfurii cu tematica de Craciun, ar fi o idee buna sa cumperi cateva.

Decoratiunile albe sunt elementele cheie

Sarbatorile sunt momentul perfect pentru a decora casa cu elemente vopsite in alb. Poti folosi lumanarele albe, globuri si, de ce nu, ia in considerare inlocuirea lenjeriei de pat colorate cu una alba. Poti include, de asemenea, un brad artificial alb. Acest lucru va oferi un aspect elegant casei tale, care o sa para mai sofisticata si mai primitoare pentru oaspeti.

Include elemente naturale

Daca iubesti natura, poi utiliza nuci, conuri de pin, lemn, plante, flori si alte obiecte naturale ca decoratiuni. Iesi la o plimbare in padure si ia-ti tot ceea ce ai nevoie pentru decoratiuni. Ia in considerare si realizarea unei piese centrale folosind obiecte naturale. Ramurile de copaci sunt populare, atunci cand vine vorba de decorarea casei pentru sezonul festiv.

Daca ai de gand sa incepi pregatirile pentru sarbatori din timp, ideile prezentate mai sus iti vor fi de folos. Nu te sfii sa iti pui in valoare creativitatea si sa concepi decoratiuni handmade pentru casa ta. Foloseste elemente naturale, cum sunt crengutele de copaci si nu uita sa incluzi in decor si cateva elemente vopsite in alb.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea