Amenajarea casei

#stil contemporan #stil vintage #amenajare casa #decorare casa

Cum iti decorezi casa in stil vintage contemporan: 5 idei inedite, cu mult bun gust

Daca iubesti locuintele cu amprenta vintage, astazi e foarte simplu sa-ti decorezi casa in acest stil. Obiectele cu aer retro sunt la mare cautare in designul interior, pentru ca nu sunt vazute ca elemente demodate, din contra, ele aduc un farmec deosebit, caldura si individualitate oricarei incaperi.

 

Fondatoarea magazinului vintage My-Man.ro, Elena Miu, sustine ca elementele in stil vintage te ajuta sa vorbesti, cu mare accent pe detalii, despre propriile gusturi si astfel, sa oferi caracter casei. Am aflat de la aceasta care sunt cele mai originale idei de decoratiuni retro, care iti scot din banal locuinta si o transforma intr-un loc unic.

1. Combina modernul cu accentele vintage prin globurile pamantesti si hartile retro

Glob pamantesc pe stand de lemn MyMan

Unul din cele mai importante principii ale decorului vintage este sa aiba contraste, pentru ca acestea ofera personalitate incaperii.

Langa o canapea moderna, asaza globurile pamantesti si hartile vintage - doua piese ideale pentru a crea un efect de opozitie, avand un caracter nostalgic. Alege modelele inspirate din mitologii care te fascineaza sau reproduceri ale unor cartografi celebri, si vei capta musafirii cu povesti interesante din vremuri apuse.

2. Schimba tablourile clasice cu un obiect neasteptat: o statueta din bronz sub forma de masca venetiana

Masca venetiana placata in bronz, de la MyMan

Chiar daca stilul vintage este caracterizat de confort, tot ce iese in evidenta si rupe monotonia este binevenit.

Pune creativitatea pe primul plan si, spre exemplu, inlocuieste tablourile clasice cu obiecte decorative surprinzatoare, cu un design abstract, cum este o masca ventiana din bronz. Sigur va starni interesul tuturor!

3. Creeaza un punct de interes cu o piesa mare de decor - cum ar fi un cufar vintage

Cufar de inspiratie vintage MyMan

Designul interior spune ca o regula de aur este ca fiecare camera sa detina un punct de interes, un loc care iti atrage atentia instant. Aici poti pune piese impunatoare prin dimensiunea lor sau prin aspectul deosebit.

Un cufar de inspiratie vintage este o alegere ideala, care se potriveste la scaunele captusite cu catifea. Acesta nu doar va atrage complimente, dar o sa dea tonul intregii incaperi, si, in plus, poate inlocui cu succes masuta de cafea obisnuita din living.

4. Pune pret pe detalii cu cateva decoratiuni statement: un ceas vintage, o busola retro, o clepsidra clasica

Clepsidra din lemn si bronz, de la MyMan

La polul opus fata de elementele care ies in evidenta, in stilul vintage sunt foarte apreciate si obiectele care exprima atentie sporita la detalii.

Alege cateva decoratiuni statement de mici dimensiuni, precum ceasurile clasice, clepsidrele sau busolele, care sa completeze povestea spusa de mobila sau birou, sau, dimpotriva, sa fie contrare acestora. Ambele optiuni vor complimenta spatiul si ii vor adauga echilibru.

5. Decoreaza cu obiecte din materiale vintage, cum sunt machetele sau replicile celebre din lemn

Macheta Demi-dome din lemn, de la MyMan

Lemnul este materialul care aduce o mare incarcatura de caldura si confort, deci nu are cum sa lipseasca din decorul vintage.

Pe langa mobila retro din bucatarie si living, poti opta cu incredere pentru cateva machete si reproduceri din lemn, care, adaugate langa restul decoratiunilor din alte materiale, vor crea un efect vizual placut, fara sa ingreuneze atmosfera.

Ofera-i casei tale un aspect retro inedit cu o serie de obiecte de inspiratie vintage din colectia My-Man.ro!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea