Amenajarea casei

# dimensiuni camera #oglinzi #camera

Cum faci orice camera sa para mai mare? 4 trucuri

Locuintele mici sunt foarte primitoare si confortabile, insa cea mai mare problema a lor este tocmai lipsa spatiului. Totusi, chiar si o camera mica poate fi amenajata cu gust, iar unele trucuri pot chiar sa o faca sa para mai mare, oferindu-ti astfel un plus din punct de vedere vizual. Iata cum poti face o camera sa para mai mare folosind lucruri uzuale, care nu necesita cheltuieli suplimentare.

Monteaza oglinzi in puncte cheie ale camerei

Indiferent de tipul camerei, aceasta va trebui sa aiba si o zona vitrata, iar aceste zone sunt importante pentru ca ele capteaza lumina. Poti amplasa oglinzi decorative pentru living si hol in dreptul ferestrelor astfel incat lumina sa poata patrunde cu o mai mare usurinta in camera, dar si pentru a permite oglinzilor sa reflecte imaginea din exterior, facand astfel spatiul sa para mai amplu.

De asemenea, poti amplasa oglinzile si pe peretii camerei, deoarece efectul va fi acela de dublare a suprafetei, mai ales daca folosesti oglinzi moderne, cu forme neregulate, dispuse in camera usor asimetric.

Foloseste perdele in loc de jaluzele

Perdelele au proprietarea de a alungi suprafetele, de a le face sa para mai inalte, tocmai datorita faptului ca sunt elemente de decor dispuse pe inaltime. Perdelele lungi, in culori cat mai simple si neaparat monocrom, creaza impresia unui spatiu cu mult mai mare decat in realitate, iar daca vorbim si despre nuante de alb sau bej, efectul este exploatat la maxim.

Trebuie sa ai in vedere insa faptul ca aceste elemente nu trebuie sa fie decorate in vreun fel. Acest lucru este foarte important deoarece modelele, mai ales cele supradimensionate, au tendinta de a atrage atentia si in consecinta de a limita campul vizual al privitorului.

Draperiile sunt de evitate deoarece in cele mai multe dintre cazuri acestea sunt realizate in culori destul de puternice si de inchise, care sa contrasteze cu perdelele. Pentru ca nuantele inchise ingusteaza spatiul, este de preferat sa nu optezi pentru acest tip de amenajare.

Vopseste camera in culori neutre

Uneori culorile reci sunt exact ceea ce trebuie pentru un spatiu de mici dimensiuni, asa ca te poti orienta catre culorile care se potrivesc camerei tale, dar care prin definitie ajuta din punct de vedere al spatiului. Albul este la moda in prezent si nu doar pentru ca este neutru, ci si pentru ca reuseste sa aduca stralucire caselor si o impresie de spatiu mai amplu.foloseste asadar nuante pastel, roz, bej, bleu sau vernil și incearca sa eviti culorile puternice. Spre exemplu, daca vei decide sa mergi pe varianta unor culori foarte inchise, precum negru, albastru inchis sau violet, vei observa ca bruc, camera ta va deveni mai mica in planul in care ai folosit vopseaua. Este de retinut faptul ca nu intamplator este necesar aportul unui specialist in amenajari interioare, deoarece adesea lucrurile pot fi realizate in mod gresit, iar ulterior poate fi destul de greu sa repari o situatie de acest tip (pentru ca inseamna adesea timp si bani).

Foloseste mobilier cat mai minimalist

Stilul minimalist aduce cu sine informatii pretioase pentru case, deoarece un mobilier cu dimensiuni mai reduse si neaparat unul organizat nu vor face altceva decat sa ofere iluzia unui spatiu mai amplu. In general organizarea spatiilor creaza adesea aceasta impresie, drept pentru care unul dintre trucuri ar fi exact sa cauti un mobilier care sa iti permita organizarea facila a lucrurilor.

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le poti face pentru a beneficia de o camera mai spatioasa, mai luminoasa si, de ce nu, mai confortabila, pentru ca cel mai adesea confortul sta in lucruri mici, da, chiar si in felul in care arata casa ta.

Sursa foto: https://www.pexels.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea