Amenajarea casei

#legislatie #apartament #vecini #scara de bloc

Cum faci fata vecinilor zgomotosi

Pe vremuri, cand comunitatile erau restranse, vecinii erau parte intima a vietii sociale. Insa, odata cu dezvoltarea urbana si cu aparitia unor comunitati foarte mari, relatiile interumane au avut de suferit. Se intampla adesea sa nu avem nimic in comun cu vecinii nostri si sa ne izolam de ei, ba, mai mult decat atat, sa ne simtim lezati de comportamentul lor. Iata cum sa faci fata unor vecini zgomotosi:


Incerca sa discuti mai intai


Pentru a evita aparitia unor astfel de conflicte este bine sa te informezi inainte de a te muta intr-o locuinta noua . Intereseaza-te de vecinii problematici de pe scara si mai ales de pe palier.

In caz ca te confrunti totusi cu o astfel de problema si esti deranjat de un vecin zgomos este bine sa incerci sa aplanezi conflictul cu vorba buna. Daca nu indraznesti sa te duci la vecinul tau si sa-l rogi sa dea muzica mai incet sau sa reduca zgomotul ca te deranjeaza, apeleaza la administrator.


La nevoie, apeleaza la lege


Potrivit Legii nr. 61/1991 privind ‚Äěsanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice", republicata la 31 ianuarie 2011, ‚Äěconstituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte: tulburarea linistii locatarilor intre orele 22.00 si 8.00 si 13.00 si 14.00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora".

Amenda este cuprinsa intre 500 si 1.500 de lei.


Zgomotul puternic poate cauza accidente cerebraleCercetatorii britanici de la Colegiul Universitar din Londra au descoperit ca muzica ascultata cu sonorul la maximum este un important factor de stres si poate duce la infarct sau accident cerebral.

Studiul a dezvaluit faptul ca 3% din decesele survenite in urma accidentelor cerebrale sau atacurilor cardiace au fost cauzate de expunerea pe termen lung la poluarea fonica.

Mai precis, s-a constatat ca in toate aceste cazuri victimele au avut ghinionul unor vecini extrem de zgomotosi, care petreceau noapte de noapte.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.