Amenajarea casei

#curatenie casa #casa #insecte casa # purici casa

Cum elimini puricii din casa

Puricii sunt insecte suparatoare care iti pot invada cu usurinta locuinta daca ai animale de companie. Pentru a reusi sa le elimini in totalitate, este important sa le ataci pe mai multe fronturi, igienizand atat casa, cat si animalele si curtea locuintei. Iata ce ai de facut!

Primele masuri la infestarea casei cu purici

In situatia in care tocmai ai descoperit prezenta insectelor in interiorul casei, exista cateva masuri pe care le poti lua intr-o prima faza:

  • Aduna lenjeria de pat, covoarele si prosoapele si spala-le in masina de spalat. Detergentul va omori ouale, larvele, pupele si adultii. In plus, daca ai o masina de uscat rufe, pune tesaturile la un ciclu de 15-20 minute pentru a te asigura de eficienta rezultatului final. Nu uita sa speli si tesaturile pe care doarme animalul de companie sau cu care se joaca.
  • Aspira fiecare coltisor al casei, de la mobilierul tapisat la covoare, crapaturi in podea, parchet etc. Foloseste-te de accesoriile aspiratorului pentru a patrunde pana si in cele mai ascunse locuri, unde puricii s-ar putea refugia si depune oua. In acest fel, vei reusi sa elimini cea mai mare parte a oualor de purici, insa retine faptul ca larvele risca sa se agate de fibrele covoarelor si sa fie prezente si dupa ce ai aspirat temeinic. Dupa ce ai aspirat, scoate sacul aparatului si goleste-l cu atentie.
  • Larvele care ar putea ramane in covor pot fi indepartate apeland curatatoriile chimice profesionale. De asemenea, poti folosi un sampon insecticid la curatarea covorului pentru a scapa de insecte.
  • Zonele in care animalele de companie isi fac veacul in casa trebuie curatate cu apa fierbinte si detergent si, eventual, presarate cu pamant de diatomee (ideal, pamantul de diatomee ar trebui sa ajunga in crapaturi, unde s-ar putea ascunde puricii).

Indeparteaza puricii de pe animalele de companie

Dat fiind faptul ca ele sunt acelea care aduc puricii in interiorul casei, animalele de companie trebuie deparazitate urgent dupa descoperirea insectelor. De asemenea, este esential sa le protejezi pentru a evita ca puricii sa le invadeze din nou blana.

Iata ce ai de facut pentru a deparazita animalele de companie infestate cu purici:
 

  • Spala-le temeinic cu un sampon impotriva puricilor.
    • Periaza-le blana zilnic cu un pieptene de paduchi pentru a indeparta cat mai multe oua cu putinta.
  • Investeste intr-o zgarda speciala contra puricilor.
  • Aplica o pudra din comert sau pamant de diatomee pe blanda animalelor, asigurandu-te ca aceasta ajunge pana la piele. Evita contactul cu ochii, urechile si nasul animalelor.

Scapa de puricii din curte

Daca stai la casa, puricii s-ar putea adaposti in curtea locuintei si, apoi, reintra in interior, in pofida masurile de deparazitare pe care le iei. De aceea, este important sa tii iarba gazonului taiata cat mai scurt (puricii nu suporta soarele in exces, nici ploaia). La nevoie, presara si pamant de diatomee.

Tine puricii afara din casa

In cele din urma, este recomandat sa aplici cateva masuri de protectie, care te vor ajuta sa eviti o noua infestare cu purici a casei.

  • Aspira zilnic intreaga casa pe durata perioadei problematice, in asa fel incat sa inlaturi eventualele oua de purici ramase.
  • Spala frecvent tesaturile pe care doarme animalul de companie si pune prosoape pe suprafetele din casa unde stii ca ii place sa se aseze.
  • Curata periodic covoarele cu sampon insecticid.

Foto: dvorak.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea