Amenajarea casei

#spatiu inspirat #scoala online #copil

Cum creezi un spatiu inspirat si potrivit pentru scoala online

Toti parintii trebuie sa fie pregatiti pentru a le oferi copiilor confortul si resursele necesare pentru a invata de acasa atunci cand situatia o cere sau in cazul in care scoala in care invata acestia intra in scenariul rosu. Spatiul de lucru este esential si nu doar concentrarea copilului va depinde de acesta, ci si sanatatea lui. Scaunele de birou, lumina si felul in care este pozitionat laptopul sunt cateva dintre aspectele care pot influenta tot procesul de invatare de acasa. Iata cateva idei pentru a crea un spatiu propice pentru aceasta activitate in camera copilului tau sau intr-o alta incapere a casei:

Alege un spatiu dedicat din casa

Cel mai simplu mod prin care poti sa-i oferi copilului tau tot ceea ce are nevoie pentru lectii este sa incepi cu amenajarea unui spatiu dedicat din casa. Fie ca alegi camera lui, sufrageria sau alta incapere, este important sa-i pozitionezi biroul in asa fel incat sa aiba suficienta lumina naturala, dar sa folosesti si corpuri de iluminat potrivite. Alege lampi care il pot ajuta la teme sau chiar la lectiile online, dar si pentru a face atmosfera mai relaxanta pentru el. Lumina potrivita il va ajuta sa fie productiv, motivat si il va inspira.

Spatiul dedicat trebuie sa contina o masa de birou de dimensiuni potrivite pentru a aseza  atat laptopul sau monitorul computerului, cat si caietele sau colile de hartie pe care acesta sa-si poata lua notite. De asemenea, fie ii pui la dispozitie un penar, fie un suport pentru accesoriile de scris. Nu uita ca si scaunul de birou trebuie ales in functie de varsta si de caracteristicile care il fac potrivit pentru a sta la birou cateva ore bune din zi.

Spatiul cel mai potrivit pentru biroul copilului este unul cat mai retras de restul membrilor familiei, mai ales de fratii mai mici sau animale de companie. Scoala de acasa poate deveni o provocare pentru copii, in mare parte din cauza noutatii acestui stil de predare si invatare. Chiar si atunci cand copilul tau invata de acasa, trebuie sa te asiguri ca toate suprafetele sunt curatate cu dezinfectanti care ajuta intreaga familie sa se protejeze de riscul infectarii cu noul coronavirus.

Incurajeaza un mediu sigur si lipsit de probleme

O experienta buna de invatare se construieste cu ajutorul unui mediu potrivit. Tocmai de aceea este recomandat sa-i oferi copilului tau un spatiu linistit si sa-i pui la dispozitie accesoriile care il ajuta sa se concentreze. Poti opta pentru casti cu optiunea de anulare a zgomotului, mai ales daca familia ta locuieste intr-un apartament de dimensiuni mici si ai mai multi copii care trebuie sa faca scoala de acasa.

Sfatuieste-l sa puna deoparte smartphone-ul sau alte device-uri in afara de cele de care are nevoie pentru desfasurarea orelor. Acestea il vor distrage de la lucrurile cu adevarat importante si ii vor pune piedici in procesul de invatare. Orele online trebuie abordate cu seriozitate, indiferent de varsta copilului, iar daca acesta este mai mic, va trebui sa-i modelezi valorile si sa dai dovada de deschidere si flexibilitate fata de noile metode de predare.

Fa recomandari si stabileste limite

Daca este obligat sa faca orele online din camera sa, copilul tau ar putea fi tentat sa ramana in pat sau chiar in pijamale. Ajuta-l sa urmeze aceleasi obiceiuri ca pana acum si impune cateva reguli simple, dar de efect. Discuta despre importanta rutinei si despre cum patul este dedicat odihnei, iar programul de joaca nu se suprapune cu cel pentru lectii online.

Daca locuiesti la casa si te bucuri de o curte spatioasa, foloseste in cel mai creativ mod spatiul pe care il ai la dispozitie. Pregateste-i o zona in care poate participa la orele online chiar afara, la umbra unui copac. Vei avea nevoie de o masa si un scaun cu perne confortabile sau de fotolii tip pouf ori bean bag. Copilul tau poate schimba in acest fel mediul de lucru si se poate bucura de ultimele zile de vara chiar daca incepe scoala.

Nu incerca sa-i impui copilului tau reguli stricte, ci alege sa discuti cu el din timp despre scoala online si ce implica aceasta. Cu cat va intelege mai mult ca trebuie sa depuna efort si sa-si faca treaba cat mai bine, cu atat mai usor ii va fi sa se adapteze noilor circumstante.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea