Amenajarea casei

#spatiu joaca #camera copil #amenajarea casei #copil

Cum amenajezi spatiul interior de joaca pentru copil

Un spatiu interior de joaca va antrena copiii in activitati amuzante mai ales cand vremea de afara nu le permite sa se distreze in aer liber. Daca ai spatiul si bugetul necesar amenajeaza-i prescolarului tau un loc special pentru joaca pentru ca acesta sa fie stimulat din punct de vedere fizic si intelectual. Iata cum:


1 Alege spatiul potrivit


Alegerea locatiei unde va fi amplasat spatiul de joaca este o decizie importanta. Evita pe cat posibil beciurile sau mansardele si alege o camera unde ii poti supraveghea mai usor pe cei mici in Timp ce se joaca.

Daca nu ai suficient spatiu poti sa amenajezi un colt al camerei micutului special pentru joaca. Asigura-te insa ca exista suficient loc atat pentru jucarii cat si pentru miscare.


2 Ia cateva masuri de siguranta


Copiii adesea alearga, se rostogolesc si se imping unii pe altii in joaca astfel ca este important sa le creezi un spatiu cat se poate de sigur.

Este bine sa stii ca exista pe piata pardoseli din cauciuc sub forma de placi care se imbina. Acestea sunt disponibile intr-o gama de culori foarte atractive care iti vor permite sa creezi un spatiu de joaca original.

In plus, fiind foarte moi si flexibile, ele iti vor proteja copiii astfel ca nu va mai exista pericolul ca cei mici sa-si provoace contuzii grave atunci cand se impiedica si cad.

Si, mai mult de atat, nu vei mai avea fi nevoit sa protejezi mocheta sau covorul de acuarelele si plastelina micului tau. Pardoseala din cauciuc poate lua rolul mochetei si este foarte usor de curatat.
 

3 Opteaza pentru jucarii stimulative


Este indicat ca spatiul de joaca destinat micutului tau sa fie amenajat astfel incat sa-i dezvolte abilitatile mentinand in acelasi timp o atmosfera vesela.

In functiile de inclinatiile copilului tau, opteaza pentru tot felul de jocuri si jucarii stimulative. Desigur, bugetul alocat unei astfel de investitii este foarte important. Este recomandat sa eviti sa achizitionezi jucarii ieftine , de calitate indoielnica, pentru a nu pune in pericol siguranta micutului. De asemenea, citeste cu atentie instructiunile si indicatiile de utilizare.

Printre preferatele micutilor de numara jucariile de tip balansoar, tunelurile si galeriile unde se pot ascunde, diverse funii si scari pe care se pot catara, figurine si papusi ce intruchipeaza eroii preferati, mingile din burete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea