Amenajarea casei

# zona de living #amenajare living #living

Cum amenajezi o zona de dining in living

In trecut, termeni precum living sau dining nu erau cunoscuti si, de regula, cea mai mare incapere dintr-o locuinta era amenajata cu o masa mare, asezata in dreptul unei canapele sau a unui coltar, in jurul careia se aduna intreaga familie cu ocazia evenimentelor festive. In prezent, insa, exista o distinctie evidenta intre spatiul destinat relaxarii, respectiv livingul si spatiul pentru socializare, asa numita zona de dining. Si pentru ca ne dorim sa te ajutam sa amenajezi zona de dining in cel mai estetic mod posibil, iti vom oferi, in cele ce urmeaza, cateva sugestii de amenajare a acestui spatiu in living.

 

Delimitarea zonei de dining de cea a livingului

Exista numeroase locuinte spatioase ce permit amenajarea zonei de dining intr-o camera separata, insa noile concepte de amenajare mizeaza, insa, pe amenajarea diningului in living, delimitand vizual spatiul zonei de dining. Iata cateva sugestii care te vor ajuta sa delimitezi zona de dining intr-un mod cat mai estetic si rafinat! 

Alege un covor pentru delimitarea vizuala a zonei de dining

Un covor poate delimita optic spatiul zonei de dining, adaugand un plus estetic si o atmosfera calda incaperii. In acelasi timp, acesta pune accentul pe masa din dining, cu atat mai mult cu cat vei opta pentru un covor intr-o nuanta contrastanta. Desigur, ai grija sa alegi covorul intr-o paleta cromatica care sa se armonizeze cu restul decorului din zona de dining!

Foloseste un perete despartitor decorativ

Peretii despartitori decorativi sunt ideali pentru delimitarea eficienta a zonei de dining, fara a diminua efectul de open-space. O alta optiune este integrarea unor corpuri de rafturi care pot delimita la fel de estetic diningul. Ideal ar fi sa optezi pentru modele ce permit luminii sa patrunda in zona de dining, pentru ca acest spatiu sa beneficieze de lumina naturala. 

Amenajeaza diningul si livingul in stiluri diferite

O alta sugestie ce te poate ajuta sa delimitezi spatiul dintre cele doua zone este si abordarea unor stiluri de amenajare diferite. De exemplu, poti alege sa amenajezi zona de living intr-un stil minimalist, in timp ce in zona de dining poti integra elemente rustice sau industriale, in functie de preferintele tale in materie de design interior.

Mobilierul pentru zona de dining

Piesele de mobilier pentru dining room vor fi alese in functie de stilul de amenajare pe care-l abordezi in interiorul locuintei. De regula, in zona de dining trebuie sa se regaseasca elemente de mobilier precum masa si scaunele, insa poti integra cu succes si alte elemente, daca spatiul iti permite. Sugestia noastra este sa optezi pentru mobila marca Yongo, daca vrei sa aduci un plus de stil in interiorul dining room-ului. 

Masa de dining

Atunci cand alegi masa de dining, asigura-te ca aceasta este proportionala cu spatiul de care dispui. Cele mai populare modele de mese de dining sunt cele inguste, acestea oferind suficiente locuri de asezat, fara a ocupa prea mult spatiu. 

Scaunele de dining

Aceste piese de mobilier se vor aege in functie de inaltimea mesei, dar si de nivelul de confort pe care il ofera. Daca vrei sa aduci un si mai mare plus de confort, poti opta pentru decorarea scaunelor cu perne de sezut in culori vibrante.

Bufetul pentru zona de dining

Aceasta piesa de mobilier este optionala, insa daca beneficiezi de un spatiu generos pentru dining room, atunci cu siguranta bufetul va aduce un plus de rafinament zonei de luat masa. Alege bufetul in functie de stilul de amenajare al diningului si depoziteaza in el tacamurile, vesela, fetele de masa si alte accesorii pentru servirea mesei.

Elemente de decor si accesorii pentru dining

Zona de dining este destinata momentelor speciale petrecute in familie, motiv pentru care personalizarea si decorul acestei zone sunt aspecte importante de care sa tii cont. Si cum un ambient primitor este completat prin accesorii si elemente de decor bine alese, iata ce poti alege pentru dining:

  • O vaza cu flori si un set de lumanari, pentru crearea unei atmosfere primitoare;
  • Draperii cu imprimeuri ce se regasesc in restul materialelor textile din zona de dining, asa cum este, de exemplu, fata de masa;
  • Un candelabru pozitionat deasupra mesei de dining;
  • Tablouri si decoratiuni care sa se integreze ideal in paleta cromatica abordata, cat si in stilul de amenajare al zonei de dining.

Speram ca am reusit sa te inspiram suficient in amenajarea zonei de dining, in asa fel incat sa poti crea un spatiu intim primitor si calduros, unde sa poti lua masa alaturi de persoanele dragi tie!

Sursa foto: Shutterstock.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea