Amenajarea casei

#electrocasnice #epilator #epilare

Cum alegi un epilator

Un aparat de epilat nu mai reprezinta de mult timp un mijloc de "tortura" pentru femei. In ultima perioada au aparut aparate de epilat cu accesorii speciale de atenuare a durerii, dispozitive de racire a pielii cu gheata sau care pot fi folosite sub apa. Iata care sunt principalele aspecte de care este indicat sa tii cont inainte de a cumpara un aparat de epilat:


1 Sensibilitatea pielii


Exista aparate de epilat care nu fac decat sa smulga parul din radacina, fara a avea accesorii speciale pentru piele sensibila. Unele femei spun ca epilarea cu un astfel de aparat le da o mica senzatie de piscatura, in timp ce altele se plang de dureri insuportabile. De aceea, inainte de a opta pentru un model de epilator sau altul ia in calcul sensibilitatea pielii tale.

De regula, persoanele cu o piele deschisa la culoare sunt mai sensibile decat cele cu un ten mai inchis iar pielea lor se inroseste si se irita mai usor.

Sursa foto: www.mea.com

Daca pielea ta este foarte sensibila poti opta pentru un aparat de epilat cu atenuator de durere, gheata sau accesorii suplimentare pentru masaj. De asemenea, exista modele care pot fi utilizate sub apa, la dus sau in cada. Epilarea in apa calda determina vasodilatatia si eliberarea de neuropeptide, durerea si iritatia fiind astfel reduse foarte mult.


2 In ce zone il vei utiliza


Este foarte important ca inainte de a cumpara un epilator sa te gandesti in ce zone ale corpului il vei utiliza. Exista epilatoare create special pentru zonele foarte sensibile ca fata sau cea inghinala, dar si epilatoare care pot fi folosite exclusiv pentru parul de pe maini si picioare.

De regula, modele mai scumpe de epilatoare au capete detasabile, speciale pentru fata, axile sau zona inghinala . De asemenea, exista modele de astfel de aparate care au capul flexibil si accesorii speciale pentru aceste zone.


3
Accesorii


Unele accesorii ale epilatorului iti pot face viata mai usoara.

Spre exemplu, unele aparte de epilat sunt dotate cu un dispozitiv special pentru ras care poate fi folosit atunci cand te grabesti foarte tare.

De asemenea, alte epilatoare au un cap special ce poate fi utilizat atunci cand vrei sa te epilezi foarte repede. Capul este fabricat din plastic foarte fin ce faciliteaza alunecarea pe piele astfel ca epilatorul acopera o suprafata mai mare in timp record.

Modelele mai scumpe de epilatoare sunt dotate cu accesorii si capete speciale pentru zonele sensibile ce au rolul de ameliorare a durerii din timpul epilarii.

Sursa foto: www.shavingstuff.com

Accesoriile pentru curatat sunt extrem de importante. Cu ajutorul lor dezinfectezi aparatul si il mentii ca nou pentru o perioada mai mare de timp. Exista modele de aparate de epilat care pot fi spalate partial sau in totalitate sub jet de apa.

De asemenea, este indicat ca aparatul tau de epilat sa aiba saculet de protectie, pentru a evita contactul cu alte obiecte, mai ales in momentul in care il asezi intr-o geanta de voiaj .


4 Pret


Pretul unui aparat de epilat porneste de la 50 RON si ajunge la circa 600 RON, in functie de firma producatoare si de functiile si accesoriile speciale.

Un model cu atenuator de durere si accesoriu Opti-Start cu masaj costa 120 RON.

Un epilator cu capac tip "SoftPrecision", pentru epilarea delicata a zonelor sensibile si cap de taiere special pentru firele de par foarte scurte de 0,5 mm, costa 170 RON.

Un alt model, dotat cu cap special, detasabil, pentru zona inghinala, pieptene de tundere si sablon pentru diferite forme costa 210 RON.

Un epilator din gama premium, cu dispozitiv pivotant de racire cu gheata si sistem cu discuri ceramice, ce previne iritarea pielii costa aproximativ 400 RON.

Un model care poate fi utilizat in apa, dotat cu accesori speciale pentru epilare faciala si LED, costa 600 RON.

Sursa foto : www.connectedwomen.net.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare