Amenajarea casei

#canapea confortabila #alegere canapea #canapea

Cum alegi o canapea in care toata familia sa se simta confortabil

Canapeaua este o piesa de mobilier esentiala pentru orice living, asa ca este important sa alegi modelul potrivit, pentru ca familia ta sa se bucure de tot confortul. Inainte de a lua decizia finala, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte, cum ar fi functionalitatea canapelei, materialul din care este realizata si, evident, marimea acesteia in raport cu restul camerei.

O canapea este o piesa de mobilier pe care nu o schimbi foarte des, asa ca este necesar sa investesti intr-un produs de calitate. De aceea, iti venim in ajutor si iti oferim cateva sfaturi pentru a alege canapeaua perfecta pentru tine si familia ta.

Care este marimea potrivita pentru o canapea?

De cele mai multe ori, te gandesti ca o canapea mai mare este solutia perfecta din mai multe puncte de vedere: iti asigura un confort sporit, poti sa primesti mai multi oaspeti in vizita si ai loc sa te intinzi, atunci cand vrei sa te relaxezi. Poate ca o canapea mai mare este mai confortabila, insa atunci cand o alegi, trebuie sa tii cont de marimea camerei si de celelalte piese de mobilier. Daca optezi pentru o canapea prea mare, exista riscul sa aglomerezi atmosfera din living, iar efectul va fi unul neplacut.

Daca ai un spatiu generos in sufragerie, poti alege o canapea cu trei locuri sau un coltar, care cu siguranta va fi placul familiei. In schimb, daca locuiesti intr-o garsoniera si nu ai prea mult spatiu, cel mai bine ar fi sa alegi o canapea cu doua locuri sau una extensibila, care se poate transforma oricand intr-un pat confortabil.

Ce material este mai potrivit pentru o canapea?

In functie de designul sufrageriei tale si de bugetul pe care il ai, poti opta pentru o canapea de piele sau din imitatie de piele. O astfel de canapea ofera intregului spatiu un aspect elegant, iar in acelasi timp este usor de intretinut, pentru ca o poti sterge cu o laveta umeda.

In schimb, o canapea de piele nu este o alegere potrivita daca ai animale de companie in casa. De asemenea, este important de retinut ca pielea ofera o senzatie racoroasa, fata de alte materiale, cum ar fi stofa sau catifeaua.

Daca alegi o canapea din stofa, vei avea la dispozitie o varietate mai larga de modele si culori, iar avantajul este acela ca materialul este mai rezistent la zgarieturi, in cazul in care ai un animal de companie.

Ce functii trebuie sa aiba o canapea?

Daca iti doresti o canapea perfecta pentru intreaga familie, trebuie sa te asiguri ca aceasta indeplineste mai multe functii, iar una dintre cele mai importante este cea de extindere. Daca optezi pentru o canapea extensibila e ca si cand ai cumpara doua piese de mobilier, pentru ca vei avea parte si de un pat.

Atunci cand locuiesti intr-un apartament mic, o canapea extensibila chiar iti poate fi de ajutor. Totusi, daca stii ca ai nevoie de o canapea pe care sa o folosesti doar pe timpul zilei, pentru a sta in fata televizorului, iti recomandam sa optezi pentru un model fix, deoarece este mai ieftin decat modelele extensibile.

O alta functie de care trebuie sa tii cont in cazul canapelelor este existenta unui spatiu special de depozitare. De multe ori, aceasta functie poate fi extrem de utila, mai ales daca optezi pentru o canapea extensibila, deoarece poti depozita mai usor pilota, pernele si lenjeria de pat. De asemenea, acest spatiu iti poate fi de folos si daca locuiesti intr-o garsoniera si nu ai prea multe piese de mobilier, unde sa iti poti aseza lucrurile.

In functie de designul casei tale si de nevoile pe care le are familia ta, poti opta acum pentru diverse modele de canapele, de la cele extensibile, pana la coltare sau canapele modulare. Acum gasesti o multime de tipuri de canapele si fotolii pe vivre.ro, la preturi avantajoase.

Sursa foto: vivre.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea