Amenajarea casei

#plasturi #cos de gunoi #metal #alegere cos de gunoi

Cum alegi cosul de gunoi pentru casa

Cosul de gunoi este un accesoriu absolut necesar in orice gospodarie. Este important sa alegi un cors de gunoi de calitate, astfel incat resturile menajere sa poata fi stranse si aruncate cu maximum de siguranta.

Iata cum sa alegi cosul de gunoi pentru interior:


1 Cosurile de gunoi din plastic


Cosurile din plastic sunt cele mai accesibile ca pret si functioneaza destul de bine. Pentru baie si bucatarie, poti opta pentru un cos cu capac, pedala si galeata interioara, de plastic. Astfel de produse costa de la 20, 30 lei bucata, iar pe piata exista mai multe modele , cu dimensiuni, culori si modele diferite.


2 Cosurile de gunoi metalice

 

Cosurile metalice costa de la 50 lei bucata si se potrivesc in spatiile in care si alte accesorii sunt metalice, in special in bucatarii . Si acestea functioneaza la fel ca cele de plastic. Unele dintre ele, insa, au functii suplimentare.


3 Cosurile de gunoi pretentioase


Exista si cosuri de gunoi pe care le vei gasi la preturi intre 100 si 700 lei bucata. Este vorba despre cosuri de gunoi cu carcase din otel inoxidabil sau tabla vopsita de otel. Capacul se poate deschide fie la interior, fie la exterior. Capacele deschise in interior sunt prevazute cu balamale care permit deschiderea totala.

Capacele deschise in exterior se actioneaza fie prin pedala, fie prin senzori. Cosurile de gunoi metalice, cu sistem de senzori, costa de la 400 lei bucata. Un sistem pe infrarosii detecteaza apropierea de cos si comanda deschiderea automata a capacului. Dupa cateva secunde, acesta se inchide singur. Pentru un astfel de produs trebuie sa achizitionezi baterii de tip D.

Capacul are un mecanism special, care ii permite sa ramana deschis cand utilizatorul doreste acest lucru. Cosul are o pedala antiderapanta pentru deschiderea capacului si un maner ergonomic pentru a fi usor de transportat.

Baza si capacul unui cos de gunoi de calitate sunt realizate din plastic extrem de rezistent.

Verifica si baza cosului de gunoi. Aceasta poate fi prevazuta cu o protectie din plastic pentru a preveni deteriorarea podelei.

Sursa foto: bedbathandbeyond.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare