Amenajarea casei

#mobilier casa #mobila

Cum alegem mobilierul si culorile pentru un living mic?

Amenajarea unei sufragerii de mici dimensiuni poate fi perceputa ca o provocare, dar, chiar daca pare imposibil de crezut, de foarte multe ori este mult mai usor de decorat fata de cele mai mari, care necesita multe piese de mobilier si decoratiuni. Una dintre cele mai importante reguli pe care trebuie sa le aplici astfel incat sa te bucuri de o camera de zi frumoasa este sa nu limitezi spatiul de miscare. Apoi, este vital sa te decizi ce este esential pentru tine si sa inveti sa faci anumite compromisuri. Indiferent ca vrei un spatiu care sa ofere mai mult loc de depozitare sau vrei o incapere care sa serveasca drept birou, ghidul nostru te va ajuta sa faci alegerile potrivite pentru tine.

 

Ce mobilier alegi in functie de obiective

Daca scopul tau este sa creezi mai mult spatiu de depozitare, atunci amenajarea unui living mic trebuie sa se concentreze asupra pieselor de mobilier cu rafturi sau spatii suplimentare. Astfel, primul lucru pe care va trebui sa-l cumperi este o canapea cu lada. Acolo vei putea sa pastrezi multe dintre lucrurile care nu iti sunt necesare zi de zi. Chiar daca vei fi tentat sa achizitionezi una fara brate pentru ca arata mai elegant si ofera mai multa flexibilitate, aceste modele nu sunt la fel de confortabile ca cele cu suport. Pe langa partea practica, este esential sa te gandesti si la confortul tau si al familiei, mai ales ca o canapea poate rezista chiar si 10 ani. Apoi, un alt sfat este sa renunti la scaune si sa investesti in taburete, majoritatea dintre ele avand o capacitate mare de depozitare. Mai mult, masuta de cafea este obligatoriu sa detina sertare sau rafturi. Multe dintre obiectele pe care le utilizezi in fiecare zi, precum telecomenzi, baterii sau reviste, isi vor gasi locul in aceasta piesa de mobilier.

Pe de alta parte, daca vrei sa folosesti camera de zi pe post de birou, dar nu te bucuri de un spatiu foarte mare, atunci mobila incorporabila este solutia perfecta. Una dintre cele mai bune variante este sa cumperi o masa pliabila montata pe perete. Cu un astfel de obiect vei economi spatiu, dar, in acelasi timp, vei putea lucra linistit si cu toate documentele si accesoriile la indemana. La finalul zilei, cand ai terminat programul, poti strange biroul si totul va arata precum o etajera.

De asemenea, daca vrei ca livingul sa fie zona din casa unde iei masa alaturi de familie, atunci gandeste-te sa cumperi o masa extensibila si scaune pliabile. Exista o multime de modele create special pentru locuinte de mici dimensiuni, unde fiecare centimetru conteaza.

Ce culori folosim in spatiile mici?

Pe langa mobilier, care trebuie sa fie cat mai compact, este important sa acorzi atentie si culorilor pe care le folosesti in amenajare. Asadar, potrivit specialistilor in design interior, intr-o incapere de mici dimensiuni nu trebuie sa utilizezi mai mult de trei nuante. Albul este preferat in camerele mici, alaturi de tonuri de bej sau roz pal.

Pe langa culori, fii atent la luminozitate. Daca ai o fereastra mare, cauta o perdea dintr-un material care sa permita luminii naturale sa patrunda. Daca insa ai un geam mic, atunci trebuie sa creezi senzatia de spatiu cu ajutorul luminii artificiale. Asigura-te ca ai suficiente surse si opteaza pentru lampadare. Multe dintre acestea sunt concepute si cu rafturi, asadar vei reusi sa depozitezi carti sau alte obiecte pe care vrei sa le expui pentru a contura un decor elegant.

In plus, orienteaza-te catre mobilierul pentru colturile camerei. De cele mai multe ori, acestea raman goale, reprezentand foarte mult spatiu pierdut. Poti cumpara o biblioteca sau chiar un fotoliu gandit special pentru astfel de zone.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului