Culorile casei si semnificatiile lor

Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #clori casa #semnificatie culori

Culorile casei si semnificatiile lor

In afara de iluminare, decorare si spatiu, culorile au si alte caracteristici, unele ce se situeaza in plan spiritual. Fiecare culoare are propriul efect pentru perceptia umana. Iata care sunt cele mai populare culori folosite pentru decorul casei si ce semnificatii au acestea, dar si ce impact au asupra starii noastre:

1. Verdele

Verdele este culoare naturii si reprezinta echilibrul si armonia. Aceasta nuanta este, de asemenea, o culoare a cresterii, de aceea este indicat sa o folosesti pentru decorarea camerei copiilor sau chiar in dormitorul matrimonial. Verdele reprezinta totodata si speranta. Este o culoare care preconizeaza lucruri ce urmeaza sa aiba loc.

2. Albastrul

Albastrul este culoarea pacii si a increderii. Acesta nuanta inspira, mai presus de toate, liniste si ajuta la echilibrarea mentala si cea fizica. Fara indoiala, albastrul este o culoare perfecta pentru o camera de relaxare si una inadecvata pentru un birou, unde se cere concentrare si munca intense.

3. Turcoazul

Turcoazul este culoarea comunicarii si a linistii mentale. Este o culoare perfecta pentru decorarea livingului sau o sala de jocuri. De asemenea, se poate utiliza in orice incapere in care se doreste stimularea dialogului si a comunicarii deschise. Turcoazul ajuta la reincarcarea emotionala in momentele de stres si tensiune maxima.

4. Rosul

Rosul este o culoare plina de energie, ce emana pasiune si instiga la actiune. Fiind o nuanta a miscarii fizice, rosul trezeste puterea psihica. Rosul provoaca de asemenea senzatia de foame, energie si vitalitate, de aceea nu este o culoare foarte buna pentru a decora dormitorul. Rosul este o culoare ce te mentine mereu in tensiune si iti da senzatia de miscare.

5. Galbenul

Galbenul este o culoare vesela si incurajatoare, care reprezinta intelectualitatea. Aceasta nuanta poate influenta, de asemenea, atragerea criticilor si nerabdarea. Cu toate acestea, galbenul trezeste bucuria si voia buna, asadar este o nuanta perfecta pentru decorarea camerei copiilor.

6. Maroul

Maroul este o culoarea a securitatii, a protectiei si a abundnetei materiale. Aceasta culoare aduce echilibrul si genereaza senzatia de comoditate, de aceea este ideala pentru decorarea bucatariei.


Sursa foto: imujer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare