Amenajarea casei

#culoare #dormitor

Controleaza sentimentele prin culorile din dormitor

 

Fiecare culoare are asociata o stare de spirit si un sentiment. Iar daca stii sa combini nuantele, poti crea in fiecare camera din casa atmosfera pe care ti-o doresti.

Culorile dintr-o camera iti pot influenta sentimentele, asa ca e bine sa le alegi in cunostinta de cauza. Fie ca vrei sa te simti relaxata, visatoare sau energica, pentru fiecare stare exista o culoare.

Alegerea culorilor in care iti vei „imbraca” dormitorul trebuie sa fie in concordanta cu atmosfera pe care vrei sa o creezi. Iti prezentam o varietate de optiuni cromatice din care iti poti alege ce iti place mai mult.

O combinatie de negru, alb si rosu va ridica nivelul de energie in dormitor, fie ca vorbim despre zugraveala, fie ca vorbim despre mobila, fie ca vorbim despre accesorii si decoratiuni. Desi este o optiune moderna si sofisticata, nu este, totusi, o combinatie recomandata persoanelor agitate sau care au probleme cu somnul.

Gri pal + putin rosu = calm. Griul ar fi bine sa se regaseasca pe tavan, pereti sau alte suprafete mari din camera. Rosul trebuie folosit in doze mici, discrete, pentru a crea un aer unic, nu agitatie.

O combinatie de albastru si alb va da prospetime dormitorului si va crea o atmosfera primitoare. Obiectele de mobilier pot avea culoarea lemnului natural, pentru o atmosfera mai „pamanteana”.

O alaturare de roz si gri este perfecta pentru dormitorul unui copil, dar si pentru al parintilor. Pentru un efect vintage, optati pentru nuante de roz ceva mai sterse, care vor crea senzatia ca timpul si-a pus amprenta asupra culorii.

Un mix de roz si portocaliu va da vitalitate camerei si va crea emotie. Nu este indicat sa le folositi pentru vopseaua lavabila de pe pereti, ci mai degrabasa se regaseasca in accesorii precum draperiile sau covorasele de langa pat.

Rozul se asorteaza foarte bine si cu verdele, caruia ii va da un aer si mai proaspat, care se va simti in toata camera.

O combinatie bleu ciel - verde crud, de primavara, nu va fi niciodata gresita cand vorbim de dormitoare deoarece da un aer de prospetime si de natural incaperii.

Inainte de a decide asupra combinatiei de culori, mai trebuie sa tineti cont de cateva lucruri:

• Culoarea folosita pe pereti trebuie sa se asorteze cu mobilierul, nu invers.

• Faceti o lista scurta cu 10 culori care va inspira, iar din acestea selectati-le pe cele care va atrag cel mai mult.

• Hotarati care este partea camerei pe care vreti sa o scoateti in evidenta, iar pentru restul camerei alegeti nuante neutre, evitand astfel aglomerarea campului vizual.

• Testati culoarea pe o portiune mica de perete si urmariti-o cum se comporta in lumina diferitelor momente ale zilei.

• Cu un carton vopsit in culoarea aleasa, verificati daca mobilierul si accesoriile se potrivesc cu aceasta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare