Amenajarea casei

#rosu #alb #verde # combinatii culori #casa de Craciun

3 combinatii traditionale de culori pentru sarbatori

De Craciun si de Revelion, in decorul casei predomina culori precum rosul, verdele, auriul si albul. Daca iti doresti un Craciun traditional, foloseste aceste culori in combinatii clasice, specifice acestei sarbatori.


Iata 3 combinatii traditionale de culori pentru sarbatorile de iarna:

1 Verde si rosu

Verdele si rosul sunt regasite de-a lungul istoriei inca de la inceputurile crestinismului.

Verdele simbolizeaza viata, renasterea is speranta, in timp ce rosul simbolizeaza sacrificiul si sangele Mantuitorului. Rosul este regasit in hainele cardinalilor si preluat in crearea imaginii lui Mos Nicolae si Mos Craciun. In prezent, cel mai clasic aranjament de brad are la baza rosul si verdele.

2 Verde si auriu, rosu si auriu, verde, rosu si auriu

Auriul este cea de-a treia culoare traditionala a Craciunului, care se combina cu celelalte doua culori. In crestinism, auriul este simbolul bogatiei si promisiunea vietii eterne. Pruncul Iisus primeste la nastere mai multe daruri, aurul numarandu-se printre ele.

In prezent, auriul este folosit in decoratiunile de sarbatori datorita stralucirii sale, mai ales ca stea de Craciun. In plus, auriul poate fi combinat cu orice culoare. O combinatie traditionala este: auriu, rosu si verde, in care verdele constituie fundalul, iar celelalte doua sunt accentele de culoare.

3 Alb si argintiu, alb si rosu, alb, rosu si verde

De sarbatori, albul este una dintre cele mai atractive note cromatice datorita luminozitatii sale si capacitatii de a fi combinata cu orice alta culoare. Albul se regaseste in zapada, barba lui Mos Craciun, aripile si hainele ingerilor. Potrivit traditiei crestine, albul simbolizeaza puritatea, renasterea si lumina Raiului.

Albul poate fi folosit in diverse combinatii de Craciun si de Revelion: alb cu verde si rosu, alb cu argintiu, alb cu rosu etc. De Anul Nou, albul cu argintiu sau auriu constituie o combinatie cromatica simpla, care denota eleganta si care are un aspect festiv.



Sursa foto: homedesigninspirations.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea